Eskişehir'de ekmeğe zam

Eskişehir'de 200 gramı 2 lira olarak satışa sunulan ekmeğin 210 gramı 2 buçuk lira oldu. Zammın maliyetlerin altında olduğunu ifade eden İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası Başkanı Kazım Mülazımoğlu, "Ekmeğin 210 gramı 3 lira olmalı ki fırıncı zararına satış yapmasın" dedi.

Eskişehir'de 200 gramı 2 liraya satılan ekmek 29 Aralık itibariyle 210 gramı 2 buçuk lira olarak satılmaya başlanacak.

İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası Başkanı Kazım Mülazımoğlu, zam ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Biz bu başvuruyu yapalı 2 ay oldu. Bu fiyat da yine maalesef maliyeti kurtarmıyor. Doların hızlı artışı nedeniyle o günden bu yana fırıncı hep zarar etti. Maliyetleri katlandı. Şimdi ekmek 210 gramı 2 buçuk liradan satışa sunulacak. Bir fırıncının kar etmesi için ekmek 3 buçuk lira olmalı” dedi.

Aralık ayı başında da 2 liraya satılan 230 gram ekmek, 200 grama düşürülmüştü.

(ANKA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Trafikte tartıştığı kişiyi bıçaklayarak öldürdü Urfa'da yağışsız havada sel, paniğe neden oldu Valilikten 'kadın kılığında okul çevresinde dolaşan kişi'yle ilgili açıklama MHP’li Çankırı Belediyesi’nin 19 Mayıs uygulaması şaşırttı 5 yaşındaki çocuk yaşamını yitirmişti: Özel diş kliniği mühürlendi, sahibi AKP'li çıktı