Fenerbahçe derbilerde kaybetmiyor

YUNUS EMRE CEREN

Fenerbahçe, Süper Lig’de oynadığı son 9 derbiyi de kaybetmedi. Süper Lig’in 23. haftasında 25 Şubat Pazar günü Beşiktaş’a konuk olacak sarı-lacivertliler, 2015 yılından bu yana derbilerde gösterdiği başarılı performansla dikkati çekiyor.

Fenerbahçe, 27 Eylül 2015’ten sonra Galatasaray ve Beşiktaş’la oynadığı 9 derbide 4 galibiyet, 5 beraberlik aldı. Son yenilgi Beşiktaş’a Fenerbahçe, ligdeki son derbi yenilgisini Beşiktaş karşısında aldı. Sarı-lacivertliler, 27 Eylül 2015’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda konuk olduğu Beşiktaş’a 3-2 kaybetmişti. Fenerbahçe, bu tarihten sonra ligde derbi yenilgisi yaşamadı. Fenerbahçe, söz konusu 9 derbide kalesini iyi korudu.

Son 9 maçta üç gol yedi

Fenerbahçe, son 9 derbi maçında sadece 3 gol yedi. Sarı-lacivertliler, 25 Ekim 2015’de Galatasaray, 7 Mayıs 2017’de Beşiktaş’la 1-1 berabere kaldığı maçlarda kalesinde gol gördü. Fenerbahçe, bu sezon Beşiktaş’ı 2-1 yendiği maçta da rakibine bir gol şansı verdi. Buna karşı Fenerbahçe, derbilerde rakip filelere 9 gol gönderdi. Sarı-lacivertliler, ligde hafta sonu karşılaşacağı Beşiktaş’a karşı oynadığı son 5 resmi maçı da kaybetmedi. Kanarya sezonun ilk yarısında oynanan maçı 2-1 kazanmıştı.

Vodafone Park’ta da yenilmedi

Rakibine 27 Eylül 2015’te Süper Lig’de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığı maçta 3-2 kaybeden sarı-lacivertliler, daha sonra Beşiktaş’la ligde 4, Türkiye Kupası’nda ise 1 kez karşılaştı. Sarı-lacivertliler, bu derbilerde 3 galibiyet yaşattı. Sarı-lacivertliler, 5 Şubat 2017’de Türkiye Kupası son 16 turunda rakibini Robin van Persie’nin tek golüyle mağlup etmeyi başarmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Prof. Dr. Süheyl Batum, Dursun Özbek'e rakip oluyor Dublin için son iki bilet: Avrupa Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor 'Cep Herkülü' Naim Süleymanoğlu kimdir? Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanı ve üyeler mazbatalarını aldı Fragman yayınlandı: "Baladın" belgeseli 9 Mayıs'ta gösterime girecek