FETÖ'den gözaltına alınan hakim ve savcı çift, göreve döndü: Soyadları karışmış

Trabzon'un Tonya ilçesinde görev yapan hakim Adalet Tanrıöver ve savcı Mehmet Tanrıöver, 15 Temmuz’dan bir gün sonra gözaltına alınıp meslekten ihraç edilmişti. Soyadı yanlışı nedeniyle mağdur oldukları ortaya çıkan çift, tekrar göreve başladı.

15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra, Trabzon’un Tonya ilçesinde görev yapan hakim Adalet Tanrıöver ile savcı Mehmet Tanrıöver gözaltına alındı.

Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre Adalet Tanrıöver o dönem hamile olduğu için serbest bırakılırken, eşi Mehmet Tanrıöver ise FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklandı. 7 ay tutuklu kalan Mehmet Tanrıöver ile eşi hakkında Samsun 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

'R' VE 'N' HARFLERİ KARIŞTI

İddianamede, Antalya’da yaşayan bir kişinin, cumhuriyet savcısının eliyle kendisine FETÖ kumpası kurulduğu iddiası yer aldı. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada şikayet edilen savcının Mehmet Tanrıöver değil, soyadı ‘Tanrıöven’ olduğu belirlendi. Bir harften kaynaklı hatadan dolayı Mehmet Tanrıöver ve eşi hakkında soruşturma yapıldığı ortaya çıktı. Tanrıöver çiftinin yapılan yargılama sonunda beraatlerine karar verildi.

Trabzon Barosu’na bağlı avukatlık yapan çift, Danıştay'ın FETÖ ile herhangi bir irtibat ya da iltisaklarının bulunmadığının tespiti yönünde verdiği karar üzerine görevlerine iade edildi.

Mehmet Tanrıöver'in Tonya Cumhuriyet Savcılığına, eşi Adalet Tanrıöver'in ise Tonya'da hakimlik görevlerine iadesine karar verildi. Tanrıöver çifti göreve başladı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı: Avrupa Yakası ablukaya alınacak! Koray Aydın: Kazanmayayım diye organize bir el çalıştı Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve toz taşınımı bekleniyor