Fidan’ın ziyaretinde gündem F-16 tedariki

Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 7-8 Mart 2024’te yapılacak Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma Toplantısı için ABD’nin başkenti Washington’a gidiyor. Fidan, bir yıl aranın ardından Bakan düzeyinde yapılacak ilk toplantı kapsamında çeşitli temaslarda bulunacak. Fidan’ın gündeminde F-16 tedarik süreci, F-35 programı kapsamındaki prosedürlerin tamamlanması ve kısıtlamaların kaldırılması konuları yer alıyor. Küresel ve bölgesel gelişmelerin de ele alınacağı görüşmelerde Fidan, muhataplarına FETÖ ve PKK-YPG ile mücadelede Türkiye’nin beklentilerini iletecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın Ekim 2021’de kurmayı kararlaştırdıkları ve 7-8 Mart 2024’te Washington’da yapılacak Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma Toplantısı’na katılacak. Bir yıl aranın ardından Bakan düzeyinde yapılacak ilk toplantı kapsamında Fidan, çeşitli temaslarda bulunacak. Üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden edinilen bilgiye göre; Senato üyeleriyle ve Biden’ın Milli Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüşmesi beklenen Fidan, düşünce kuruluşlarının etkinliklerine de katılacak.

Üst düzey yetkili, Fidan’ın muhataplarına "FETÖ ve PKK-YPG ile mücadelede Türkiye’nin beklentilerini ileteceği"ni belirtti. F-16 tedarik ve modernizasyonu sürecinin sağlıklı ilerletilmesi, F-35 programında ilgili prosedürlerin tamamlanması, Türkiye’nin CAATSA yaptırımlarından çıkarılması talebi ve savunma sanayinde uygulanan kısıtlamaların kaldırılması gibi konular da gündemde yer alıyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Sözde tasarruf paketi göz bile boyamadı Bahçeli: Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrede Özgür Özel'den ATV'ye 'eş-dost ataması' yanıtı: AKP'de binlercesi yıllardır devam ediyor Ekonomide ‘yumuşama’ rüzgârı CHP'li Yüreğir Belediye Başkanı tepki çeken atamayı geri çekti