Gazetecilere yönelik hak ihlali tablosuna erişim engeli

Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliği, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’nin günlük olarak yayımladığı hak ihlalleri tablosuna erişim engeli getirdi.

Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliği, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’nin yayımladığı 6 Temmuz tarihli ‘günlük ihlal tablosuna’ erişim engeli getirdi.

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) haberine göre erişim engeli kararı avukat Fevziye Karaer'in talebi doğrultusunda alındı.

Erişim engeli getirilen tabloda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) yayın yasağı ve televizyonlara ceza vermesi ile gazetecilere yönelik şiddet ve para cezaları ile ilgili içerikler bulunuyordu.

İlgili bölümde yer alan ihlaller şöyle;

RTÜK, Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın öldürülmesine ilişkin haberlere yönelik yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Konya Şehir Hastanesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olayına ilişkin Konya 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin 2022/2828 sayılı kararı ile yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyaya, olaya ilişkin haberlere yönelik yayın yasağı kararı getirildi.

MA muhabiri Yakup Demir, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde haciz işlemleri sırasında esnaf ile polisler arasında yaşanan gerginliği çektiği sırada Antep Barosu’na kayıtlı avukat Fevziye Karaer’in fiziki saldırısına uğradı. Karaer’in saldırısı nedeniyle Demir’in kaşı yarıldı.

RTÜK, HDP Milletvekili Mehmet Tiryaki’nin Halk TV’deki programda Abdullah Öcalan için ‘sayın’ ifadesini kullanması gerekçesiyle kanala 3 program durdurma cezası verdi.

Uzaktan eğitim veren başörtülü bir öğretmene yönelik sözleri nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan yargılanan gazeteci Can Ataklı, 10 bin 110 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Cem Küçük köşeyi döndü “Murat Kurum kazanacak” diyen burç spekülatörü tüy dikti: “Doğum saati yanlış” Implant vidası beyne saplanmadı 33 yaşındaki eski oyuncu Batuhan Berkay Göksu hayatını kaybetti İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu”