Gelir, yaşam süresini etkiliyor

Dünya genelinde ortalama yaşam süresi 5,5 yıl uzadı. Bu artışla beraber yaşam süresi 66,5’ten 72’ye yükseldi. Medya takip kurumu Ajans Press, ‘Dünya Sağlık İstatistikleri Raporu’nu inceledi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 2000-2016 yılları arasında ortalama yaşam süresinin 5,5 yıl uzadığı, kadınların ortalama yaşam süresinin de erkeklerden daha uzun olduğu görüldü. Ortalama yaşam süresini etkileyen en […]

Dünya genelinde ortalama yaşam süresi 5,5 yıl uzadı. Bu artışla beraber yaşam süresi 66,5’ten 72’ye yükseldi.

Medya takip kurumu Ajans Press, ‘Dünya Sağlık İstatistikleri Raporu’nu inceledi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 2000-2016 yılları arasında ortalama yaşam süresinin 5,5 yıl uzadığı, kadınların ortalama yaşam süresinin de erkeklerden daha uzun olduğu görüldü.

Ortalama yaşam süresini etkileyen en önemli unsurun ise, kişi başına düşen gelirin olduğu vurgulandı. Raporda, 2019’da 73 milyonu erkek, 68 milyonu kız 141 milyon çocuğun doğması öngörüldü.

Dünya üzerinde yaşam süresi en yüksek ülkeler, 84 yıl ile Japonya, 83 yıl ile İsviçre olurken, en düşük yaşam süresi ise 52-53 yıl ortalaması ile Orta Afrika Cumhuriyeti ve Lesotho gibi ülkelerde görüldü.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bu duvarın ardı yurttaşa kapalı! Çiçek Dilligil ile Bora Öztoprak’ın çocuğu cinsiyet uyum sürecine girdi İSKİ, İstanbul barajlarındaki doluluk oranını açıkladı Saksonya Prensesi, Playboy’a poz veren ilk aristokrat oldu İSKİ'den açıklama: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum