Grevdeki Ece Seramik işçilerine SOL Parti'den destek ziyareti

Çaycuma’daki Ece Seramik Fabrikası’nda toplu iş sözleşmelerinden sonuç alınamaması üzerine başlayan grev sürüyor. SOL Parti’liler grevdeki işçileri ziyaret ederek destek mesajı verdi.

ADNAN SOYLU

Zonguldak Çaycuma'da kurulu bulunan Ece Seramik'te toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için başlayan grev sürüyor.

Petrol-İş üyesi işçiler, 18 Mart’tan bu yana süren görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine başlattıkları grevi haklarını alana kadar sürdüreceklerini söyledi. SOL Parti Zonguldak, Karabük ve Bartın İl Örgütleri grevdeki işçileri ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi.

İşyeri Temsilcisi Durmuş Demirci, 16 yıldan bu yana çalıştığı fabrikada greve çıkmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Ekonomik güçlükler altında eziliyoruz. Anayasal hakkımızı kullanarak greve çıktık. Biz üreticiyiz, haklıyız, hakkımızı alacağız” dedi.

ÜRETİM SÜRÜYOR

25 işçinin greve çıktığını belirten Petrol İş Düzce Şubesi Mali Sekreteri Fırat Ay ise greve katılmayan bazı işçilerin üretimi sürdürdüklerini belirterek, “Greve çıkan arkadaşlarımız sadece kendileri için değil çalışmayı sürdüren arkadaşları için de direniyor. Onları üretimi durdurmaya ve greve çıkan arkadaşlarının yanına davet ediyoruz” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! İktidar, hukuksuz ve keyfi 1 Mayıs yasağını sürdürüyor! Özel'den Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu: Kararınızı gözden geçirin İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Bir elde karanfil, bir elde mahkeme kararı: 1 Mayıs’ta Taksim'e!