Günün önerisi: 2012 Euroleague Finali Olimpiakos-CSKA Moskova

SPOR SERVİSİ

Avrupa basketbolunun zirvesi Euroleague’de 2011-2012 sezonu başlarken Olimpiakos favoriler arasında değildi. Yunan ekibinin güç kaybetmiş kadrosuyla final four yapacağı bile düşünülmüyordu. Ancak Avrupa basketbol tarihinin en başarılı takımlarından olan kırmızı-beyazlılar, herkesi yanıltmayı başardı.

HERKESİ ŞAŞIRTILAR

Önce play-off’a daha sonra final four’a yükselen Olimpiakos, Sinan Erdem’de düzenlenen organizasyonda sezonun en büyük favorilerinden Barcelona’yı yaptığı müthiş savunmayla 68-64 mağlup etti. Finalde rakip ise Andrei Kirilenko, Milos Teodosic ve Nenad Krstic gibi yıldızları kadrosunda bulunduran CSKA Mosova’ydı. Rakibini unutulmaz bir finalin ardından 62-61 mağlup eden kırmızı-beyazlılar ikinci defa Euroleague şampiyonluğuna uzanıyordu. Kill Bill lakaplı Vassilis Spanoulis takımını şampiyonluğa taşıyan isim olarak Final Four’un en değerli oyuncusu seçiliyordu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
FIFA'dan tebrik, TFF'den engel: Hamile hakemin FIFA kokartını iptal ettiler Başka bir futbol mümkün: Dayanışmanın en ince hali La Liga Başkanı, Mbappe transferini duyurdu Panathinaikos’ta Fatih Terim ile yollar ayrıldı Okan Buruk ve İsmail Kartal ile final