Güvercinlik Koyu Bakanlığı yalanlıyor

DEMET SARGIN / demetsargin@gmail.com

‘Yanan alanlar rant için mi saklanıyor’ haberimize tekzip gönderen Orman Bakanlığı ‘Yanan ormanların ranta açılmadığını” iddia etse de Güvercinlik koyu bakanlığı yalanlıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Antalya’daki yangınlarla ilgili yaptığımız haberlere bir açıklama gönderdi. ‘Yanan alanlar rant için mi açıklanmıyor’ haberimize ilişkin gönderilen açıklamada, Türkiye’de yangın sonrası ranta açılan hiçbir ormanlık alanın olmadığı iddia edildi. Ancak başta Muğla Milas’a bağlı Güvercinlik koyu olmak üzere birçok yerde yanan ormanlık alanlar yapılaşmaya açıldı. Güvercinlik’te yakılan ormanlık alan imara açılarak lüks otellere tahsis edildi.

Güvercinlik’te 9 yıl önce yanarak küle dönen 150 hektar ormanlık alanla ilgili olarak, dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve şimdilerde AKP Antalya Milletvekili olan İbrahim Aydın, alanın kesinlikle imara açılmayacağını yanan yerlerin tekrar yeşillendirileceğini söylemişti. Ancak bugün ormanlık alanda 4 dev otel var. Otellerden, Titanic Deluxe Bodrum geçen Mayıs’ta açıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Endemik çiçekleri motosikletle ezdiler Yol bakımı için doğa talanı Haddehane projesinin 'ÇED olumlu' kararına mahkemeden iptal kararı Şişli’nin ‘Kanal İstanbul’u mühürlendi Koza Altın’ın gözü şimdi de yaylalarda