Hatay'da söz artık kadınlarda

Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Samandağ'a bağlı belde belediyelerinde kadın sorunları tartışmalarını...

Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Samandağ'a bağlı belde belediyelerinde kadın sorunları tartışmalarını Mağaracık'ta gerçekleştirdiği panelle sürdürdü. Aknehir ,Mızraklı, Tekebaşı beldelerinden sonra, “Kadına Yönelik Şiddet ve Kadının  Mücadele Tarihi” konulu panel Mağaracık İlköğretim Okulu'nun toplantı salonunda gerçekleştirdi.
Nimet Sakallı'nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Kadın Danışma Merkezi'nden Hülya Nehir ve Psikolojik Danışman Duygu Doğru kadın sorunlara dair sunumlarını yaptı. Hülya Nehir, kadın mücadelesinin tarihçesini sunarak, bugün açısından kadının siyasetteki rolüne değindi. Nehir, "Kadının siyasetteki temsiliyeti yok denecek kadar azdır" dedi.

FARKINDALIK YARATMAK İÇİN...
Hülya Nehir, Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Kadınların psikolojik, hukuki, sosyal hizmet ve mesleki kurs alanlarında  danışma merkezine ücretsiz olarak başvurabileceklerini hatırlatan Nehir, “Kadın Danışma Merkezi'nin amacının; kadının ekonomik, sosyal, kültürel hayata katılımını sağlamak; kadının ve çocukların yaşadıkları sorunlara ilişkin çözüm yollarını birlikte üretmek; yaşadıkları problemler karşısında onları yardım alabilecekleri kurumlara yönlendirmek" dedi.

Hülya Nehir, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "Hizmet alanlarımız; her türlü şiddete ve ayırımcılığa uğrayan kadınlara psikolojik ve hukuksal destek vermek; şiddetle mücadele ederken şiddeti önleyici politikaları hayata geçirmek. Toplumsal cinsiyet ayırımcılığa karşı bilincin gelişmesi için eğitimler ve etkinlikler düzenlemek. Kadının ekonomik ve toplumsal hayata katılımını sağlamak amacıyla meslek edindirme kursları açmak, istihdam alanları açmak. Hülya Nehir'den sonra konuşan psikolojik danışman Duygu Doğru, kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet rolleri hakkında bilgi verdi.
Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kuran kursu yıkıldı Başbakan suçlandı Gençler 'Hatırla Sevgili'yi tartışıyor Sanat, sanat eseri ve sanatçı... Halûk'un hidayeti Atatürk’ün söylemediği meşhur sözleri