Hekime sözlü şiddete ceza

İzmir’de acil tıp uzmanı Dr. Kuruöz’e, “Bunlar doktor mu, hiçbir şey bilmiyorlar, bunlar kim” diyerek hakaret eden S.V’ye “kamu görevlisine hakaret” suçundan 7 bin TL adli para cezası verildi.

BURCU CANSU

İzmir Karşıyaka 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil tıp uzmanı olarak görev yapan Dr. Güneri Kuruöz’e “Bunlar doktor mu, hiçbir şey bilmiyorlar, bunlar kim” diyerek hakaret eden S.V’yi ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan 7 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine 17 Haziran’da alerji şikâyeti ile başvuran S.V, Dr. Kuruöz tarafından muayene edildi. Kuruöz, yan sedyede yatan başka hasta ile ilgilenirken S.V’nin kendisi hakkında söylediği, “Bunlar doktor mu, hiçbir şey bilmiyorlar, bunlar kim” sözlerini duydu. Bunun üzerine Kuruöz, Sağlık Bakanlığı tarafından saldırı ve taciz durumunda güvenliğin sağlanması amacıyla kurulan “Beyaz Kod” uygulamasına şikâyette bulundu.

Beyaz Kod’a yapılan başvuru sonrasında S.V. hakkında soruşturma başlatıldı. 19 Eylül’de Karşıyaka 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık S.V sözlerini inkâr etse de tanık hemşireler Kuruöz’ün beyanını doğruladı. Bunun üzerine mahkeme, ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen sövme suçu’ndan sanığı 7 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

‘MAL’ HAKARET SAYILMAMIŞTI

Öte yandan 9 Haziran’da hasta yakını H.O.’nun “Bu hastanedeki tüm doktorlar mal, hepiniz malsınız” şeklindeki hakaretine maruz kalan Kuruöz yine şikâyetçi olmuş; ancak Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, H.O.’nun ifadelerini hakaret olarak değil, memurların performansını etkilemeyecek tarzda ‘kaba söz’ olarak değerlendirmişti. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu kararı çok tepki çekmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Kütüphane içinde Aile Sağlığı Merkezi! Alzheimer tedavisine bir adım daha: Koruyucu gen unutturmayacak İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu