Hema işçilerinden eylem: İşimizi geri istiyoruz!

Bartın’ın Amasra ilçesinde Hattat Holding’e bağlı Hema Maden’de çalışırken işlerine son verilen 148 taşeron işçisi, önceki gün eylem yaparak işlerini geri istedi.

Taşeron firmanın sözleşmesinin bittiği gerekçesiyle 13 Mart’ta ücretli izne çıkarılıp ardından işlerine son verilen işçiler, iki aylık maaş alacaklarını ve tazminatlarını alamadı. Şirketin Tarlaağzı köyündeki binası önünde 26 Mart’tan bu yana gece gündüz direnişlerini sürdüren işçiler, önceki gün Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaptı. Eyleme işçilerin eşleri ile çocuklarının yanı sıra; CHP İl Başkanı İlknur Dursun, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çetin ve çok sayıda yurttaş da katıldı.

Eylemde konuşan maden işçisi Tayfun Abaoğlu, şunları söyledi: “Kapının önüne 150 kişiyi koydunuz. Bunu herkes duydu, gördü, biliyor; ama şu ana kadar kimse bize sahip çıkmadı. Benim 4 çocuğum var, ben onları okula gönderemiyorum. Ceplerine harçlık olarak bir kuruş dahi koyamıyorum, evlatlarıma sahip çıkamıyorum.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! İktidar, hukuksuz ve keyfi 1 Mayıs yasağını sürdürüyor! Özel'den Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu: Kararınızı gözden geçirin İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Bir elde karanfil, bir elde mahkeme kararı: 1 Mayıs’ta Taksim'e!