Hisseleri kendi isteğimizle devrettik

Cem Radyo ve TV'nin büyük hissedarı konumundaki Tükek Ailesi'nin hisselerinin önemli bir bölümünü devret

CEM RADYO YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDEN YAŞAR TÜKEK: Hisseleri kendi isteğimizle devrettik

VOLKAN ŞAHİN
Cem Radyo ve TV'nin büyük hissedarı konumundaki Tükek Ailesi'nin hisselerinin önemli bir bölümünü devretmesiyle sonuçlanan Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ile Tükekler arasındaki gerginlik iddialarını değerlendiren Yaşar Tükek, "Biz zaten başından beri hisseleri devretmek istiyorduk," dedi. İddiaların mesnetsiz ve kasıtlı olduğunu savunan Tükek, "Prof. Doğan hocamızı her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Cem Vakfı içerisinde bir gerginlik yaşandığı ve bizim hisselerimizi bu nedenle devrettiğimiz yönündeki iddiaların tamamı asılsızdır" diye konuştu.

Uzun yıllar Tükek Ailesi olarak Cem Radyo'nun yönetiminde bulunduklarını belirten ve bir süre önce radyonun yönetim kurulu başkanlığından istifa ettiğini söyleyen iddiaların odağındaki isimlerden Yaşar Tükek, "Radyoyu biz idare ettiğimiz için zaman içerisinde hisselerimiz çoğalmıştı. Ben tek başıma yüzde 40, aile olarak da toplam yüzde 64 civarında bir hisseye sahiptik. Hocamız İzzettin Doğan, bize bir teklifte bulunarak, daha güçlü bir medya grubu olabilmek için ortak sayımızı artırmamızın uygun olacağını söyledi," şeklinde ifade etti. Bu teklifi kabul ederek hisselerinin yüzde 45'ini Prof. Doğan'a devrettiklerini dile getiren Tükek, "Yeni bir yönetim kurulu oluşturulması için görevimizden de istifa ettik. Böylece yeni yönetim kurulu yeni hissedarlarla oluşacak ve yola devam edilecek. Zaten başından beri de bizim istediğimiz buydu," açıklamasını yaptı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kuran kursu yıkıldı Başbakan suçlandı Gençler 'Hatırla Sevgili'yi tartışıyor Sanat, sanat eseri ve sanatçı... Atatürk’ün söylemediği meşhur sözleri Hoş geldin kadınım