IFITT Turkey Chapter çalışmalarına başladı

1997 yılında Avusturya’nın Innsbruck kentinde kar amacı gütmeyen bir federasyon olarak kurulan IFITT (Uluslararası Bilgi teknolojileri, Turizm ve Seyahat Federasyonu), 7. CHAPTER açılışını 27 Kasım 2019 tarihinde Türkiye'de yaptı.

İlk yönetim kurulu toplantısını 13 Ocak Pazartesi günü Bodrum’da gerçekleştiren IFITT Turkey Chapter'ın başkanı Dr. Gizem Kayar, IFITT Turkey Chapter’ın misyonunun; “Bilgi teknolojilerinin turizm endüstrisinin farklı sektörlerinde kullanılması için deneyim, bilgi ve heyecanı paylaşmak, sektörle yakın ilişkiler geliştirmek, toplumsal sorumluluk hissetmek ve bilimsel mükemmelliği hedeflemek” olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirilen ilk toplantıda; IFITT’nin uluslararası işbirliklerinin Türkiye’ye yansıtılması ve Türkiye’den de uluslararası projelere destek verilmesinin hedeflendiği belirtilirken, E-turizm’deki bilgi birikimi, gelişim ve uygulama alanlarındaki gelişmelerin kullanıcıların hayat kalitesini yükselten ve kullanım kolaylığı özelliği taşıyan nitelikte olması gerektiği belirtildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Japonya'nın "SLIM" aracı üçüncü Ay gecesini başarıyla atlattı OpenAI yeni yapay zeka robotu Sora’yı duyurdu: Metni videoya dönüştürüyor Modem arayüzüne nasıl girilir? Amerikalı porno yıldızı Türk atıştırmalıkları yedi; video viral oldu Telefon kırılırsa içindeki bilgiler ne olur?