İlkokulda masal yarışması: Gökyüzünü iten kuş kazandı

Bayrampaşa'da bulunan Şair Baki İkokulu'nda düzenlenen masal yarışmasında, birlikteliğin zaferinin öyküsünü anlatan Gökyüzünü İten Kuş masalı birinci seçildi

HABER MERKEZİ

İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Şair Baki İkokulu'nda 3. ve 4. sınıflar arasında gerçekleştirilen Masal Yarışması keyifli sahnelere sebep oldu.

Sinema ve tiyatro sanatçısı Varol Buldu'nun da jüri olarak katkı sunduğu yarışmada 4. sınıfların birincisi "Gökyüzünü İten Kuş" masalı oldu.

Gazetemize konuşan jüri üyesi drama eğitmeni Deniz Özbay yarışmaya ilişkin şunları söyledi:
"Dünden bugüne bütün hatıralarda, annelerimizin, babaannelerimizin ve daha da büyüklerimizin; kulaklarından bugüne kalan masalların birçoğu,geçmişi, bugünü ve yarını birbirine kaynaştırmıştır. İletişimi ve sosyalleşmeyi cam ekranların arkasıdan değil de el ele, yan yana, canlı bir şekilde yapmamızı sağlayan masallar, yüzyıllardır büyüklerle küçüklerin birbirini tanımasına, anlamasına ve bir bağ kurmasına olanak sağlamıştır. Günümüz teknolojisi bu bağları daha çok Tom ve Jerry ile ya da telefon ekranındaki Alican abimizle kurdururken, maalesef çocuklarımızla bağlarımızı, nesillerin birbiri ile olan iletişimini engeller hale gelmiş durumdadır.Öyle ki dedelerin torunlarıyla, torunların da dedeleriyle olan iletişimi, televizyonun kumandasından öteye gitmez hale gelmiştir. Neyse ki şair Baki de masalları sevdirecek ve çocukların yarınlarda küçükleri ile daha fazla iletişim kurmasına olanak sağlayacak bir etkinlik son dört yıldır yüzümüzü güldürüyor. Birbirinden yetenekli çocukların yedi ve sekiz ocakta bizleri masallar diyarında gezintiye çıkarması, geleceğe dair umutlarımı bir kat daha arttırdı Yaşasın Masal yaşasın yeşeren yeni nesil. İyi ki varsınız."

Yarışmada birinci seçilen Moyo Masal Tiyatrosu’na ait olan "Gökyüzünü İten Kuş" masalı, birlikteliğin zaferinin öyküsünü anlatıyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Öğretmen adaylarına bir mezuniyet şartı daha: 'Milli Eğitim Akademisi' kurulacak AKP’nin kindar nesil ajandası MEB herkesi 'savunmaya' çağırdı: Twitter’dan müfredat eleştirilerine karşı kampanya Erdoğan, dört üniversiteye rektör atadı: Selman Öğüt de listede Seçim bitti, verilen sözler unutuldu: Bakan Tekin'den 'mülakat' savunması