İnceleme sonuçları bugün çıkacak: Sağlık Bakanlığı, aşı randevusunu sisteme ekledi

Çin’den getirilen Sinovac aşılarının 14 günlük inceleme süresi bugün doluyor. Sonuçların bugün açıklanması bekleniyor. Sonuçlar beklenirken Sağlık Bakanlığı randevu sistemine aşı randevusu eklentisini kullanıma sundu.

Çinli Sinovac firmasında üretilen 3 milyon dozluk CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarındaki test sürecinde bugün sona gelindi. 14 günlük inceleme süreci bugün tamamlanırken sonuçların açıklanması bekleniyor. İnceleme sonuçları beklenirken koronavirüs aşısı için randevu sistemi MHRS'ye eklendi. Aşı randevusu MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden alınabilecek.

BirGün'ün 182 nolu randevu hattından ulaştığı görevli, aşı için henüz randevu verilmeye başlanmadığını bildirdi.

Pazartesi günü yapılan Kabine toplantısı ardından konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşıların Perşembe veya Cuma günü yapılmaya başlanacağını açıklamıştı.

Aşı sisteminden randevu alabilmek için ise belirlenen öncelik grubunda yer almak gerekiyor.

KİMLER AŞI YAPTIRABİLECEK?

1. Grup: Sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler.

2. Grup: Toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler, 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler.

3. Grup: 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar.

4. Grup: İlk üç grubun dışında kalan tüm bireyler.

İNCELEME SÜRECİNDE SONA GELİNDİ

Çin'den 30 Aralık 2020'de Türkiye'ye getirilen aşılardan rastgele alınan numuneler, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarına sevk edilerek, en az 14 gün sürecek olan analiz süreci başlatıldı. Sonuçlar için 14 günlük süre bugün sona eriyor. Testlerden olumlu sonuç alınması durumunda TİTCK tarafından aşılara "Acil Kullanım Onayı" verilecek.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Prof. Şenyiğit'ten toz taşınımı uyarısı: Ciddi kriz oluşabilir İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Kütüphane içinde Aile Sağlığı Merkezi! İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu