Irak’ta Erdoğan protestosu: Posteri ayakkabıyla dövülüp yakıldı

Türkiye ile Irak arasındaki Başika krizi bugün de protesto gösterilerine neden oldu. Iraklılar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın posterini önce ayakkabıyla dövdü, sonra da yaktı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Meclis’ten geçen sınır ötesi harekat tezkeresi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Musul’a kimse giremez” sözlerinin ardından Irak’la Ankara-Bağdat hattı daha da gerilmişti.

Irak meclisi Türkiye’yi ‘işgalci’ ilan etmeye hazırlandığını açıklamış, Ankara, Irak meclisinin kararını ‘şiddetle protesto edip’ kınamıştı.

‘Topa giren’ ABD, Irak topraklarında bulunan TSK askerinin koalisyon güçlerine dahil olmadığını söyleyip “Türk ordusu izinle gelmemiştir ve illegaldir” demişti.

Irak Başbakanı Haydar El Abadi ise Irak topraklarında bulunan Türk askeriyle ilgili “Türklerin macerasının bölgesel bir savaşa dönüşmesinden korkuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Irak başbakanlık enformasyon dairesinden yayınlanan bildirideyse şöyle denmişti: “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Haydar el Abadi’nin Ankara ziyareti sırasında Başika’da bir üs kurulmasını talep ettiği yolundaki sözleri asılsızdır.”

Son olarak Mehdi Ordusu lideri Mukteda es Sadr şöyle konuşmuştu: “Erdoğan’a Irak’taki Müslümanları koruyacağına, öncelikle kendi ülkesindeki Müslümanlara adaletli davranmasını nasihat ediyorum. Musul’daki Müslümanları gerekirse hükumetle koordinasyon kurarak biz koruruz.”

(Diken)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve toz taşınımı bekleniyor Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! Devlet bulamadı, PTT hemen buldu