İş cinayeti davasında ödül gibi ceza!

Bursa’daki Gemlik Gübre Fabrikası’nda Uğur Çavdar adlı bir işçinin yaşamını yitirdiği, bir işçinin de yaralandığı patlamayla ilgili dava sonuçlandı. 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 5 sanıktan 4’üne sadece 2 yıl 6’şar ay hapis cezası verilirken bir sanık beraat etti. Uğur Çavdar’ın babası Ekrem Çavdar, “Soma kararı nasıl bozulduysa bu kararın da bozulacağına inanıyorum” dedi.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Gökşen T., Murat M. ve Eyüp Ensari M., olayda yaralanan işçi Mustafa Karayol ve hayatını kaybeden Uğur Çavdar’ın yakınları katıldı. Mahkeme heyeti Gökşen T., Ali Galip K., Murat M. ve Eyüp Ensari M.’ye ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi. Olay tarihinde işe yeni başladığı gerekçesiyle sanık İbrahim Mesut H.’nin ise beraatına karar verildi. Ayrıca sanıklar arasında bulunmayan ancak ek bilirkişi raporunda asli kusurlu olduğu belirtilen A.B.G. hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

HERKES GÖZÜNÜ YUMDU

Uğur Çavdar’ın babası Ekrem Çavdar karara tepki gösterdi. BirGün’e konuşan Çavdar, 5 yıldır mücadele ettiklerini ama seslerini duyuramadıklarını belirtti. Bursa kamuoyunun ve basının patrondan yana tavır aldığını söyleyen Çavdar, “Herkes gözünü yumdu, kulağını tıkadı. Benim oğlum göz göre öldü, karşılığında 2,5 yıl hapis cezası veriyorlar” dedi. İstinaf ve Yargıtay süreçlerinde kararın bozulacağına inandığını dile getiren Çavdar, “Soma’da 301 kardeşimizi öldürenlerle ilgili davadan çıkan karar nasıl bozulduysa bu karar da bozulacaktır. Yönetim Kurulu yargılanmadı bile. Bu fabrikada tam bir kuralsızlık hâkimdi, kimin ne iş yaptığı bile belli değildi. Ben sonuna kadar mücadeleye devam edeceğim” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! İktidar, hukuksuz ve keyfi 1 Mayıs yasağını sürdürüyor! Özel'den Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu: Kararınızı gözden geçirin İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Bir elde karanfil, bir elde mahkeme kararı: 1 Mayıs’ta Taksim'e!