İsrail-Filistin çatışmalarında 1 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

İsrail Büyükelçiliği’nin İsrail Hükümeti Basın Ofisi’nden aldığı bilgilere göre, Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırıda 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, 1 Türk vatandaşından da haber alınamadığı bildirildi. Türkiye'den diplomatik kaynaklarda çifte vatandaşlığı bulunan 1 Türk vatandaşının öldüğünü doğruladı.

İsrail Büyükelçiliği, Hamas saldırılarında 1 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan, Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar altıncı gününde devam ediyor.  İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 1203'e ulaştı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı ise 1300 oldu.

İsrail Büyükelçiliği’nin İsrail Hükümeti Basın Ofisi’nden aldığı bilgilere göre, Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırıda 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, 1 Türk vatandaşından da haber alınamadığı bildirildi. 

Söz konusu bilginin henüz Türkiye tarafından teyit edilemediği kaydedildi.

DİPLOMATİK KAYNAKLAR DOĞRULADI

AA'nın aktardığına göre, diplomatik kaynaklar da çatışmalarda 1 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiğini doğruladı.

Kaynaklar, "İsrail ve Filistin’de yaşanan çatışmalarda, çifte vatandaşlığı bulunan bir Türk vatandaşı hayatını kaybetti" 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Öğretmenlere yasaklar geliyor Kobani Davası'nda karar: Demirtaş'a 42, Yüksekdağ'a 30 yıl ceza! Ülkücülere ceza yağdı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kar yağışı uyarısı İBB tarihi binasını geri alıyor