İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri yılbaşından sonra

Hükümet işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin yılbaşında önce yapılması talebini reddetti. Söz konusu ödemeler 5 Ocak 2021'de yapılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, aralık ayına ait işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 5 Ocak'ta yatırılacağını duyurdu.

Bakan Selçuk, yazılı açıklamasında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma uygulaması kapsamında başvuruların 1 Aralık 2020 itibarıyla tekrar alınmaya başladığını belirterek, son başvuru tarihinin 31 Ocak 2021'e kadar uzatıldığını anımsattı.

Aralık ayına ait işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin 5 Ocak 2021'de yapılacağını bildiren Selçuk, ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını kaydetti.

Çalışanlar ve işsizlik maaşı alanlar ödemelerin yılbaşından önce yapılmasını talep ediyordu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İşverenin kıdem tazminatı oyunu Sağlık Bakanlığı'na çağrı: "Ya bu eksikliği giderin ya da CHP'li belediyelere devredin" Mücadele kazandırdı İstanbul'da '1 Mayıs' baskınları: Gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı! Enflasyon halkın soyulmasıdır!