İstanbul'da simide zam talebi: 8 liraya satılması lazım

İstanbul'da 5 liraya satılan 100 gramlık simide yeniden zam gündeme geldi. İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir simidin maliyetinin 5 lira olduğunu, önümüzdeki günlerde yeni zammın konuşulabileceğini belirtti.

İstanbul'da 5 liraya satılan 100 gramlık simide zam yapılması gündeme geldi. İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir simidin maliyetinin 5 lira olduğunu, önümüzdeki günlerde yeni zammın konuşulabileceğini belirtti.

Haber Global'de yayınlanan habere göre; Özdemir, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın maliyetleri artırdığını vurgulayarak, "Mevcut durumda simidin maliyeti 5 lira. Simidin, açmanın ve poğaçanın eski kar marjlarına gelmesi için 8 TL'ye satılması lazım" dedi.

İstanbul'da simide en son 1 Temmuz'da zam gelmişti. Simit o tarihten itibaren yüzde 25 zamla 5 liraya satılmaya başlanılmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İstanbul kirada Avrupa’nın lideri En düşük emekli maaşı için iki senaryo Et ve hayvancılıkta da dışa bağımlı olundu Mehmet Şimşek, "Enflasyon oldukça yüksek" dedi, tek hane için tarih verdi CHP'den sınırlama kararına tepki: Beyaz et sektörü alarm veriyor