İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA, borç yapılandırıyor

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA 5 milyar euroluk (32 milyar TL) borcunu yapılandırma kararı aldı

Reuters’ta yer alan habere göre geçen yıl yaşanan kur krizinden en fazla etkilenen şirketlerden olan İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA 5 milyar euroluk borcunu yapılandıracak.

İşletmeci İGA’dan yapılan açıklamada, "İnşaat süreci sonlandı ve yaklaşık bir yıldır çok başarılı bir operasyon süreci yönetiyoruz. Projenin risk yapısı inşaat dönemi ile aynı değil artık. Ortaya çıkan tablo itibarıyla çok önemli bir ekonomik değerden bahsediyoruz. Bu durumdan da faydalanıp İGA olarak proje finansman maliyetini düşürmeyi hedefliyoruz. Bunun için de şartların yeniden degerlendirilmesi için görüşmeler yapıyoruz" ifadellerine yer verildi.

Borç yapılandırmasıyla projenin finansal maliyetinin düşürülmesi hedefleniyor.

Ortakları arasında Kalyon, Cengiz İnşaat, Mapa İnşaat ve Limak İnşaat bulunan İGA, havalimanı yatırımını 6 milyar avro olarak hedeflemiş ve 4.5 milyar avro tutarındaki kısmını karşılamak için Ekim 2015’te, Ziraat Bankası, Halkbank , Vakıfbank, Denizbank, Garanti Bankası ve Finansbank 'tan 16 yıl vadeli finansman kredisi almıştı.

Çekilen kredi için, dört yılı ana para geri ödemesiz olmak üzere bir ödeme planı hazırlanmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! Devlet bulamadı, PTT hemen buldu Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım