Karanlık mod, şarjın dayanma süresine etki ediyor mu?

Android 10 ve iOS 13 ile gelen karanlık mod seçeneğinin batarya kullanım süresine etki edip etmediği araştırıldı.

Google, Android 10 ile Apple da iOS 13 güncellemesi ile karanlık tema desteğini sistemlerine getirmişti. Özellikle OLED panele sahip telefonlarda; siyah renk aydınlatılmadığı için bataryadan tasarruf yapılacağı söylenen bu mod için ilk test geldi.

Karanlık modun batarya kullanım süresine etki edip etmediğini test eden PhoneBuff isimli YouTuber, bu söylemlere bir açıklık getirdi.

PhoneBuff‘ın iOS 13 yüklü iPhone XS modellerini kullanarak yaptığı dark mode vs. light mode testinde; karanlık temanın kullanıldığı modelin batarya konusunda yaklaşık olarak yüzde 30 daha fazla dayandığı ortaya çıktı.

OLED ekranlı tüm telefonlarda bu farkın olacağını belirten PhoneBuff, bataryadan tasarruf etmek isteyenlerin dark mode’u kullanmasını tavsiye ediyor.

Aşağıdan son dönemde çıkan OLED ekranlı ve karanlık tema desteğine sahip olan telefonlara ulaşabilirsiniz. Eğer siz de bataryadan tasarruf etmek ve göz sağlığınızı gece saatlerinde korumak istiyorsanız telefonu karanlık modda kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone Max
iPhone iPhone X
Galaxy S10
Galaxy Note 10
Google Pixel 3
Google Pixel 4
OnePlus 7
OnePlus 7T
Huawei P30
Huawei Mate 20

Kaynak: Donanım Günlüğü

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
"Twitter" resmen tarih oldu Modem arayüzüne nasıl girilir? Elon Musk, ChatGPT'yi geliştiren OpenAI yöneticisi Sam Altman'a dava açtı ChatGPT'yi geliştiren OpenAI CEO'su kovuldu Elon Musk, Zuckerberg'in 'kafes dövüşü' şartlarını kabul etmediğini söyledi