Katile iyi hal indirimi verildi, kadınlar alıkonuldu katledildi

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin tartışmalar sürerken erkekler kadınlara şiddet uygulamaya ve katletmeye devam ediyor. Konya'da 25 yaşındaki Merdan D. isimli erkek tarafından silah zoruyla evden götürülüp alıkonulan Derya S., polise şikâyetçi oldu. Şiddet uyguladığı için hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Merdan D., şikâyet edildiğini öğrenince Derya S.’nin annesi ile kaldığı evi kurşunladı. Derya S. ile 3 çocuğu ve annesi olaydan yara almadan kurtulurken, kaçan Merdan D. polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı.

5 Haziran gecesi Merdan D., Derya S.'nin annesinin evine gitti, kapıyı kırıp eve girdi ve Derya S.'ye şiddet uyguladı, başına tabanca dayayıp, evden çıkardı. Merdan D., Derya S.'yi önce boş bir araziye, ardından da kendi kız kardeşinin evine götürdü. Bir gün burada kalan Derya S., daha sonra kayınvalidesi ile kendi evine gitti. Buradan da annesinin evine geçen Derya S., polise gidip Merdan D.'den yine şikâyetçi oldu.


Derya S.’nin kendisini şikâyet ettiğini öğrenen Merdan D., dün yine kayınvalidesinin evine gidip, tabancayla rastgele ateş açtıktan sonra taksiyle kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Meram Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ekipleri, Merdan D.’yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Derya S. de kadın sığınma evine yerleştirildi.

KORUMA BİTİNCE KATLETTİ

Trabzon'da ise Medine Seyis isimli kadın ayrıldığı erkek Bülent Taşkın tarafından katledildi.

Karnından bıçaklanan Seyis, ambulansla Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Medine Seyis, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Olaydan sonra kaçan Bülent Taşkın, saklandığı evde dün akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Saldırıda hayatını kaybeden Medine Seyis ve Bülent Taşkın'ın bir süre birlikte yaşadıkları, daha sonra ayrıldıkları belirtildi. Saldırıda ölen kadının, daha önce polis merkezine giderek şikâyetçi olduğu Taşkın hakkında çıkarttığı koruma tedbiri ve uzaklaştırma kararının geçen ay sona erdiği, yeniden bahse konu kararın süresini uzatma hazırlığı yaptığı ortaya çıktı.

KATİLE İYİ HAL İNDİRİMİ

İzmir'in Buca ilçesinde, eşi Yazgül Soro’yu öldürdükten sonra cesedini halıya saran Bülent Soro ise tutuklu yargılandığı davanın karar duruşmasında, 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırıldı. Katilin cezası 'İyi hal' indirimiyle ömür boyu hapse çevrildi.

***

İhmaller zinciri

Adalet Bakanlığı, Ceren Özdemir cinayetinde katil Özgür Arduç'un yakalanma sürecinde ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlileriyle ilgili Anayasa Mahkemesi’ne görüşünü bildirdi. Bakanlık, Ordu ve Rize Kalkandere Cumhuriyet Başsavcılıkları’nın kamu görevlilerinin ihmali ve kusuru olmadığı görüşüyle verdiği takipsizlik ve dava açılmasına yer olmadığı kararlarının Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. Ailenin avukatı Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz verdiği yazılı cevapta "İhmaller zinciri olmasaydı sonucun çok farklı olacağı aşikârdır" dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kartal'da kadın cinayeti: Rezidansta katlettiği kadının ailesini "intihar etti" diye aramış Marmaris'te kadın cinayeti: Bıçaklanarak katledildi Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı Kuruçeşme'deki ünlü mekânda cinsel istismar: 12 yıla kadar hapis istemi ABD’de ölü bulunan Yağmur Taktaş'ın ailesi, Andre Can F.'den şikayetçi oldu