Kılıçdaroğlu’nun paylaşımının ardından MEB’den açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ataması yapılmayan öğretmenlere yönelik kullandığı "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" ifadelerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada "Bakanımız incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır" ifadelerine yer verildi. Açıklamanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaşımının ardından yapılması dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in atanamayan öğretmenlere yönelik "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" sözlerinin ardından bakanlık tarafından açıklama yapıldı.

Bakanın bu ifadelerinin sosyal medyada 'çarpıtıldığının' iddia edildiği açıklamada "Sayın Bakanımız söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

"Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir.

Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır.

Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır"

NE OLMUŞTU?

Öğretmenler, dün AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Mahmut Özer'in eğitim ve öğretim yılının açılışı için düzenlenen törene katıldığı Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'ne gitmiş, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Bakan Özer ile görüşmüştü.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre orada olan ve ismini paylaşmak istemeyen bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni görüşmede Bakan Mahmut Özer'in kendilerine ‘Sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim' dediğini söylemişti. Bakan aynı zamanda "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise haberin gündem olmasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların" demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı ise söz konusu açıklamayı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından yaptı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Öğretmen adaylarına bir mezuniyet şartı daha: 'Milli Eğitim Akademisi' kurulacak AKP’nin kindar nesil ajandası MEB herkesi 'savunmaya' çağırdı: Twitter’dan müfredat eleştirilerine karşı kampanya Erdoğan, dört üniversiteye rektör atadı: Selman Öğüt de listede Seçim bitti, verilen sözler unutuldu: Bakan Tekin'den 'mülakat' savunması