Köksal Aydın’ı sonsuzluğa uğurladık

Ömrünü eşitlik ve özgürlük mücadelesiyle geçiren eski SES Başkanı, ÖDP üyesi ve BirGün Gazetesi kurucu ortaklarından Köksal Aydın sonsuzluğa uğurlandı. Aydın’ın yoldaşları “Köksal’a sözümüz, devrim olacak” dedi

BİRGÜN ANKARA

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ÖDP üyesi ve eski SES Genel Başkanı ve BirGün gazetesi kurucu ortaklarından Köksal Aydın’ı yoldaşları, dostları, sevenleri sonsuzluğa uğurlandı.

Aydın için ilk tören İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu’nda yapıldı. Törende Aydın’ın by-pass ameliyatı öncesi “Teslim olmak yok” dediği videosu ve saz çalıp türkü söylediği videolar izlendi, devrimci mücadelede yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Aydın’ın ailesi, mücadele arkadaşları, yoldaşları ve meslektaşları salonu tıklım tıklım doldurdu. Törene, BirGün gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyeleri Alper Taş, Önder İşleyen, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, KESK Eş Başkanı Aysun Gezen, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TTB Merkez Yürütme Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman da katıldı.

Törende, yoldaşları, mücadele arkadaşları şunları anlattı:

»ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş:
Devrimciler ne zaman ölür? Eğer fikirlerini savunacak, düşünceleri sürdürecek kimse kalmazsa devrimciler o zaman ölür. O yüzden arkadaşlarımızı hiçbir zaman öldürmeyeceğiz, onların fikirlerini ve düşüncelerini yaşatmaya devam edeceğiz. Köksal kardeşim diyor ya ‘Teslim olmak yok’, biz de teslim olmayacağız.

»TMMOB Yürütme Kurulu Başkanı Emin Koramaz:
“Bir dostumuzu, yoldaşımızı erkenden yitirdik. Özü ve sözü birdi. Gün mücadele günüdür diyordu. Her zaman inançlıydı. Bir sendikal mücadele içerisinde hep direndi. Devrim mücadelesi ile yaşadı. Köksal’a sözümüz devrim olsun. ”

» Tarım Orkam Sen eski Genel Başkanı Yücel Gül:
“Köksal’ı kaybetmek Türkiye sol siyaseti açısından büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Köksal’ın hayatını simgeleyen bir söz söylemek isterim, Tek Yol Devrim.”

» BirGün Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Aydın:
“Köksal’ı Devrimci Gençlik sürecinde tanıdım. Bizi tanıştıran Fevzi Hoca, Köksal’ın iyi bir devrimci olacağını söylemişti. Köksal çizgisini hiç bozmadan devam etti. Köksal’ı unutmayacağız, onun mücadelesi bizim mücadelemizdir.”

» BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın:
“Köksal her şeyden önce bir devrimciydi. Devrimci olduğundan sendikacılık yaptı. Devrimci olduğundan birleşik emek hareketi oluşsun diye ‘Emekçinin Sesi’ gazetesini çıkardı. Hangimiz erken ölür diye konuşsaydık, Köksal en sonlarda gelirdi. Onun gibi arkadaşlar çok zor gelir.”

Yaşar Aydın’ın ardından eski TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu da bir konuşma yaptı. Köksal Aydın, daha sonra toprağa verilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü. Mezarlığa gelen Köksal Aydın’ın sevenleri burada da kısa konuşmalar yaptı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve toz taşınımı bekleniyor Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! Devlet bulamadı, PTT hemen buldu