Konya’da sendika mücadelesine polis engeli

EMEK SERVİSİ

Konya’da otomotiv tedarik sektöründe faaliyet gösteren Kentpar Otomotiv fabrikasında Birleşik Metal-İş Sendikası’yla örgütlü olduğu için Kod-46 ile işten çıkarılan emekçilerin fabrika içerisinde başlattığı direnişe polis müdahale etti.

Yaklaşık 140 işçinin 5 gündür fabrikadan ayrılmayarak başlattıkları eylemde, işverenin ihbarı üzerine gelen polisler tarafından işçiler fabrika dışına çıkarıldı. İşyerindeki mobbing, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenen işçiler, sendikalı olarak işe iadeleri gerçekleşene kadar direneceklerini belirtti.

Fabrika içerisinde sendikalı oldukları duyulduktan sonra şirket yönetimi tarafından sendikalı işçilerin belirlenmesi için emekçilerin e-devlet hesaplarına girildiği aktarıldı. Örgütlü oldukları için baskı, tehdit ve mobbingle karşılaştıklarını belirten işçiler, her şeye rağmen çalışmaya devam ettiklerini söyledi. BirGün’e açıklamada bulunan Birleşik Metal-İş Anadolu Şube Başkanı Deniz Ilgan, müdahalenin haksız olduğuna dikkat çekti. İşçilerin sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldığını söyleyen Ilgan, direnişlerine devam edeceklerini belirtti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ergün Atalay: Türkiye'yi durdururuz, otururuz kalkmayız bir daha Barikatlarınızı halk yıkacak İmar affı katliama davet belgesidir Türkiye, en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke! Gündoğdu’da coşkulu kutlama