Kuaför ve güzellik salonlarına tatil uygulaması bir kez daha ertelendi

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Ekim'den itibaren haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını 1 Ocak 2023'e erteleyen Ticaret Bakanlığı, söz konusu uygulamayı bir kez daha erteledi. Uygulamanın 1 Temmuz 2023'e ertelendiği kaydedildi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ticaret Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerde 1 Ocak'ta başlaması öngörülen berber, berber ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulamasının ertelendiği bilgisini aldığını söyledi.

Özgener, İZTO'nun çok amaçlı salonunda yapılan meclis toplantısındaki konuşmasında kuaför berber ve güzellik salonlarının haftada 1 gün kapalı kalma kararına ilişkin itirazlarını daha önce birçok kez dile getirdiklerini kaydederek, "Bugün Ticaret Bakanlığı ile yaptığım görüşme neticesinde Ticaret Bakanlığımızın 1 Ocak itibarıyla uygulamaya alacağını açıkladığı bu kararın 1 Temmuz 2023'e ertelendiği bilgisini aldım" ifadelerini kullandı.

Söz konusu kararın ilk olarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren başlamak üzere uygulanacağı açıklanmış, tepkiler üzerine 1 Ocak 2023 tarihinde başlaması kararlaştırılmıştı.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
348 bin üniversite mezunu ev genci İSİG Meclisi'nden 19 Mayıs'ta genç işçiler raporu Adalet terazisi enflasyona takıldı 10 maddede seçim sonrası emeği bekleyen tehlikeler Müzakereden müsamereye: Çalışma Meclisi nereye?