Kültür mantarı

Hazırlayan: Erkin Can SEYHAN

Kadıköy İskelesi’nde şiir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, 10 Haziran Cumartesi saat 19.00’da Kadıköy’de şiir matinesi düzenleyecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, 10 Haziran Cumartesi saat 19.00’da Kadıköy’de şiir matinesi düzenleyecek.

***

Bir yaz akşamı Pera Kuartet

Pera Klasikleri, Haziran ayında “Bir Yaz Akşamı” temalı konserle devam ediyor. Bu konser için özel olarak bir araya gelen “Pera Kuartet” flütlü dörtlüsü, Pera Müzesi dinleyicileri için J. Pachelbel, J.S.  Bach, W.A. Mozart, F. Schubert, G. Bizet ve F. Devienne seslendirecek. Didem Karakaya (Flüt), Doğu Kaptaner (Keman), Nora Heder (Viyola), Sedef Erçetin Atala (Viyolonsel)’dan oluşan kuartet 10 Haziran Cumartesi günü saat 19:30’da Pera Müzesi’nde sahne alacak. 

Perde Café Müller ile açılacak

İKSV tarafından düzenlenecek 27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim - 25 Kasım tarihleri arasında perdelerini açmaya hazırlanıyor. Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde düzenlenecek. 27. İstanbul Tiyatro Festivali, Pina Bausch’un ölümsüz başyapıtı Café Müller ile açılacak. Dansı, 20. yüzyılda devrimci bir yaklaşımla yeniden tanımlayan ve dans tiyatrosunun yeni bir tür olarak kabul görmesini sağlayan Pina Bausch’un başyapıtı Café Müller, Türkiye’de ilk kez sahnelenecek.

En güzel aryalarla aşk sahnede

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında 12-13 Haziran tarihlerinde Saraydan Kız Kaçırma operasıyla AKM Tiyatro Salonunda sanatseverlerle buluşuyor. Türk-Osmanlı kültür ve sanatından etkilenilerek 16. yüzyılda Batı Avrupa’da ortaya çıkan Turquerie akımının en güzel örneklerinden biri olan ve Mozart’ın Mehter Marşı ritimlerinden esinlenerek bestelediği “Saraydan Kız Kaçırma” operasının yönetmenliğini Caner Akın üstleniyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Cannes jürisinde Ebru Ceylan da var Ertan Saban'ın Atatürk'ü canlandırdığı filmden ilk kareler Silik parçalar 43. İstanbul Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu Dünya Dans Günü’nde dansa davet: Bedenini dört aç