LGBTİ+ çalışanlar gizlenmeye zorlanıyor

HAMER MERKEZİ

Kaos GL Derneği, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi ile yürüttüğü özel sektör ve kamuda LGBTİ+’ların durumu araştırma sonuçlarını paylaştı.

Rapora göre özel sektörde de kamuda da LGBTİ+’lar gizlenmeye zorlanıyor, ayrımcılık işe alımdan başlıyor ve özellikle kamuda işyerinde nefret söylemi yaygın.

Araştırmaya katılanların yüzde 81’i 18-35 yaş arasında. 2019 yılı özel sektör araştırmasına 772 kişi katıldı. Araştırma sonuçlarına göre;

>> İşyerinde cinsiyet kimliği, cinsel yönelim ve interseks durumuna ilişkin tamamen açık olabilen kişilerin oranı yüzde 17,36.

>> Katılımcıların yüzde 32,90’ı işyerinde tamamen kapalı olduklarını belirtirken; yüzde 23,32’si ise kısmen açık olduğunu kaydetti.

2019 yılı özel sektör araştırmasına 228 kişi katıldı. Araştırma sonuçlarına göre;

>> Kamuda çalışan katılımcıların sadece yüzde 2,1’i işe alım sürecinde tamamen açık.

>> Katılımcıların yüzde 67’si çalıştığı kurumda LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılık ve nefret söylemine maruz kaldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bu duvarın ardı yurttaşa kapalı! İSKİ, İstanbul barajlarındaki doluluk oranını açıkladı Çiçek Dilligil ile Bora Öztoprak’ın çocuğu cinsiyet uyum sürecine girdi İSKİ'den açıklama: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum Gözleri tamamen kapalı - 228