Liverpool'daki hastane önünde yaşanan patlamanın 'terör olayı' olduğu açıklandı: 3 gözaltı

İngiltere'nin Liverpool kentinde bir hastanenin önündeki araçta meydana gelen patlamanın 'terör olayı' olduğu bildirildi. Patlamaya ilişkin 21, 26 ve 29 yaşlarındaki 3 kişi gözaltına alındı.

İngiltere'nin Liverpool kentinde dün bir hastanenin önündeki araçta meydana gelen patlamanın "terör olayı" olduğu bildirildi.

Kuzeybatı Terörizmle Mücadele Polisinden Emniyet Müdür Yardımcısı Russ Jackson, Liverpool'da düzenlenen basın toplantısında, olaya ilişkin soruşturmanın hızla devam ettiğini belirterek patlamanın "terör olayı" ilan edildiğini bildirdi.

Taksinin hastaneye yaklaştığı esnada patlamanın meydana geldiğini aktaran Jackson, yolcu tarafından araca bir patlayıcının getirildiğini ve daha sonra araçta meydana gelen patlama sonucu bu kişinin öldüğünü kaydetti.

Gözaltına alınan 3 kişinin bugün sorguya çekileceğini aktaran Jackson, Sefton Park'taki bir adreste "önemli eşyaların" bulunduğunu belirtti.

Jackson, olayın motivasyonunun ne olduğunun ise henüz bilinmediğini ifade etti.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

İngiltere'nin Liverpool kentinde bir hastanenin önündeki araçta meydana gelen patlamanın ardından 3 kişi gözaltına alındı.

Kuzey Batı Terörle Mücadele Polisi, Liverpool Woman's Hospital önündeki bir araçta meydana gelen patlamayla bağlantılı olduğu belirtilen 21, 26 ve 29 yaşlarındaki 3 erkeğin, Terörizm Yasası uyarınca gözaltına alındığını bildirdi.

Patlamanın meydana geldiği aracın taksi olduğu ve araçta bulunan yolcunun olay yerinde hayatını kaybettiği, yaralanan erkek sürücünün ise hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Sürücünü durumunun stabil olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Liverpool'da yerel saatle 10.59'da Liverpool Woman's Hospital önündeki bir araçta patlama meydana gelmişti.

Patlamada, 1 kişinin öldüğü, yaralanan 1 kişinin ise tedavi altına alındığı belirtilmişti.

Olaya ilişkin görüntülerde otomobilin yandığı ve dumanların binayı kapladığı görülmüştü.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İngiltere'nin tepki çeken göçmen planı parlamentodan geçti Batı’da savaş yorgunluğu: Biden-Scholz Planı Din değiştirme iltica nedeni olabilir ‘Çocuk dostu sigara’ tehlikeyi büyüttü KDV artışı, asgari ücret, esrar, Isıtma Yasası: Almanya’da 2024 yılında neler değişecek?