Lütfi Elvan'dan 'büyüme rakamları' açıklaması:  Yüzde 56’sı net dış talep ve yatırımlardan geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TÜİK'in açıkladığı büyüme rakamına ilişkin değerlendirmede bulundu. Elvan, “İlk çeyrekteki %7’lik büyümenin %56'sı net dış talep ve yatırımlardan geldi, bu, dengeli ve sağlıklı büyümenin göstergesi" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, sosyal medya hesabından yılın birinci çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendirdi.

"İlk çeyrekteki %7’lik büyümenin %56'sı net dış talep ve yatırımlardan geldi, bu, dengeli ve sağlıklı büyümenin göstergesi" değerlendirmesinde bulunan Elvan, şunları kaydetti:

"İlk çeyrekteki %7’lik büyümenin %56'sı net dış talep ve yatırımlardan geldi. Bu, dengeli ve sağlıklı büyümenin göstergesi. İstihdam oluşturan, gelir dağılımını iyileştiren ve istikrara odaklanan politikaları kararlılıkla uygulayacağız. Büyümenin finansman kalitesi önceliğimiz."

TÜİK, BÜYÜME ORANINI YÜZDE 7 OLARAK AÇIKLADI

TÜİK verilerine göre, Türkiye ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüdü. İlk çeyrekte hanehalkı tüketimi büyümeye 4,4 puan katkı yaparken, stok değişimi büyümeyi 1,5 puan aşağı çekti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Mehmet Şimşek duyurdu: İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolar kredi! Nur topu gibi yeni krizimiz oldu: Tavuk eti fiyatları neden yükseliyor? Tekel bayileri sigara boykotuna başladı: Firmanın hiçbir ürününü raflarımıza koymayacağız Saray’a dakikada bir asgari ücret Uçak biletlerinde tavan fiyata zam