Mehmet Şimşek yakın çevresine söyledi iddiası: "Ben bakanken dinlemedi, şimdi mi dinleyecek"

Ekonominin başına geçeceği iddiaları gündemden düşmeyen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in siyasete dönmeme kararının sürdüğü belirtilirken, yakın çevresine “Erdoğan ben bakanken beni dinlemiyordu, şimdi, nasıl ve neden dinleyecek" dediği ileri sürüldü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim döneminde iki kere görüştüğü ve ekonominin başına geçeceği belirtilen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yakın çevresine, "Sayın Erdoğan ben bakanken beni dinlemiyordu. Şimdi, lütfen, nasıl ve neden dinleyecek?" dediğini yazdı.

Erkin yazısında, "Erdoğan ile Şimşek'i buluşturmak isteyen kadrolar iki ismi nasıl bir araya getirdi? Acaba Şimşek'e, ‘Sayın Erdoğan sizinle görüşmek istiyor’ ya da Erdoğan'a ‘Mehmet Bey sizinle görüşmek istiyor’ bilgisi mi verildi? Yine bir ‘kandırılma’ hikayesi mi var?" diye sordu.

Aytunç Erkin ayrıca, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın geçtiğimiz günlerde FOX TV yayınında sarf ettiği şu sözleri de hatırlattı:

"Mehmet Şimşek, ben ayrıldıktan sonra çok zor dönemler yaşadı. Bakanken Erdoğan’dan aylarca randevu alamadı. Erdoğan; sistemden uzaklaştırdığı, meydanda yuhalattığı Mehmet Şimşek’in ismini kullanmaktan medet umar hale geldi. O kadar panik içinde."

Kulislerde Erdoğan'ın ekonominin başına yeniden Şimşek'i getirerek hem seçmen hem de uluslararası piyasalar nezdinde Türkiye'nin imajını düzeltmek ve bu alandaki politikaları yeniden rayına koymak istediği konuşuluyordu.

Ancak Şimşek, aktif siyasete dönmeyeceğini belirtiyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı