Habertürk yazarı Bülent Aydemir, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek için “bir formül ve yol haritasını” işlettiğini belirtti. Aydemir ayrıca, Şimşek’in AKP’nin önümüzdeki dönem ekonomi politikalarına geri planda katkı sağlayacağını ifade etti.

Kulis: Erdoğan, Mehmet Şimşek için 'bir formül ve yol haritası' işletiyor

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmenin perde arkasını bugünkü köşesine taşıdı.

Aydemir'in AKP kaynaklarından aktardığına göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aktif siyaset yürütmeye sıcak bakmayan Şimşek için “bir formül ve yol haritası” işlettiği belirtildi.

Aydemir ayrıca, Mehmet Şimşek’in AKP’nin önümüzdeki dönemde ekonomi politikalarına geri planda katkı sağlayacağını ifade etti.

Aydemir’in yazısında ilgili kısım şöyle:

“Dünkü temaslarımda Mehmet Şimşek’in üstlenebileceği görevlerle ilgili bazı detaylara ulaştım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’e yeni dönemde görev vermeyi planladığı ancak şu anda Almanya’da sağlığı ile ilgili bir süreç yürüten Şimşek’in buna pek sıcak bakmadığı vurgulanıyor.

Mehmet Şimşek’in AK Parti’den Gaziantep milletvekili adayı gösterilmesi konusunda netleşmiş bir karar bulunmazken, seçimin kazanılması halinde kurulacak kabinede cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirilmesi konusunda yorum yapmak için de erken.

Ancak şurası net; Mehmet Şimşek’in AK Parti’nin önümüzdeki dönem ekonomi politikalarının belirlenmesinde ve programın oluşturulmasında halihazırda görev yapan ekonomi kurmay ekibine geri planda katkı sağlayacağı belirtiliyor. Ekonomi kurmay ekibinde eski bakanlar Naci Ağbal, Lütfi Elvan, Cevdet Yılmaz gibi isimler bulunuyor. Şimşek’in geçmişte de birlikte görev yaptığı bu isimlerle birlikte çalışabileceği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şimşek'le ilgili bir formül ve yol haritasını işlettiği konuşuluyor...”