Melisa Uzunarslan’dan “Tanıdığım En Güzel Deli” 28 Aralık'ta dijital platformlarda

2013 yılında beri Teoman sahnesindeki keman soloları ve vokalistliği ile adından çokça söz ettiren Melisa Uzunarslan; tüm söz ve müzikleri kendisine ait olan 10 şarkı ve 2 enstrümantal keman solosundan oluşan ilk stüdyo albümü “Tanıdığım En Güzel Deli” DMC etiketiyle bugünden itibaren tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde müzikseverlerle buluşuyor! i-tunes’da ön satışa açılan albüm Apple Music üzerinden de dinlenebilecek ve müzik marketlerden satın alınabilecek. 28 Aralık Cuma gününden itibaren ise tüm dijital platformlarda yerini alacak.

Ünlü Türk şef Gürer Aykal başta olmak üzere dünyaca ünlü birçok klasik müzik solistine kemancılığıyla eşlik etmesiyle tanınan ve aranan isimlerinden bir tanesi olan konservatuar mezunu genç sanatçının ilk albümünün prodüktörlüğünü ise Can Algeç üstlendi. Albümün fotoğraflarını ve 28 Aralık'ta yayınlanacak ilk klibi “Kendimi Kaybettim”i Mehmet Hakyemez çekti.

Müzik yazarlardan tam not alan teklileri “Duy Beni”, “Bir Aşk Şarkısı” ve “Bu Gece Kaç Şişe Eder” ile alternatif rock müzik piyasasına sıkı bir giriş yapan müzisyen; ilk albümünde tescillenmiş keman virtüözlüğündeki başarısının yanı sıra söz yazarlığı, besteciliği ve yorumculuğundaki kabiliyeti de ön plana çıkıyor.

4 aylık bir stüdyo çalışması sonucunda tamamlanan albümde Melisa Uzunarslan klasik müzik geçmişinden gelen etkilerini hissettirdiği “Üvey Sevgilim”, “Gizli Saklı ve “Söyle Nasıl”ın da düzenlenmesini de yapıyor. Albümdeki tüm yaylıları çalan ve düzenleyen sanatçı, bazı şarkıların piyano ve gitar çalımını da üstlendi. Bas gitar ve akustik elektrik gitarları Can Algeç’in çaldığı albümün davullarında ise Gencay Kıymaz imzası var. “Söyle Nasıl” şarkısında ise akustik gitar ve bas gitarlarda Tolga Akyıldız ismini görünüyoruz. Albümün Mix’lerini Murat Bulut, Mastering’i Çağlar Türkmen üstlendi.

2013 yılından beri Teoman’ın solo kemancılığı ve vokalistliğini yapmaya devam eden konservatuar mezunu yetenekli sanatçı daha önce de Sezen Aksu’nun yanı sıra dünyaca ünlü Türk şef Gürer Aykal başta olmak üzere dünyaca ünlü birçok klasik müzik solistine eşlik etti.

Melisa Uzunarslan hakkında

1985 İstanbul doğumlu olan Melisa Uzunarslan, müzik hayatına 9 yaşında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Batı Müziği alanında Keman bölümünde okuyarak başladı. Ortaokul, lise, üniversite ve yüksek lisans eğitimlerini aynı üniversitede tam zamanlı okuyarak 1.likle bitirdi. Lise den itibaren çift ana dal okumaya başladı ve bestecilik (kompozisyon) bölümünde de okuyup çift ana daldan aynı anda mezun oldu.

Yurt dışı ve yurt içinde birçok masterclass ve festivalde solist, oda müziği ve orkestralarda başkemancı olarak davetli katıldı. Yüksek öğrenimini TEV bursu ile 4 yıl üst üste “üstün başarı ödülü” kazanarak sürdürdü. Daha sonra TEV yurt dışı tam bursu sınavını kazanıp Fransa’da eğitim görmek için tam burs kazandı. 16 yaşından beri Türkiye’nin önde gelen klasik müzik orkestralarında yer aldı. Cemal Reşit rey Senfoni Orkestrası, Akbank Oda Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi. 10 yıldır da Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın üyesi olarak klasik müzik hayatına devam etmekte. Klasik müzik alanında bir çok bestesi ve ödülü olan sanatçının oda müziği, yaylı quartet, piyanolu beşli, keman ve piyano için sonat ve Keman Konçertosu gibi eserleri yurt içi ve yurt dışında seslendirildi. 2011 Halıcı Beste Yarışması’ndan 3.lük ödülü aldı.

1999 Rotary Yılın Genç Müzisyeni Ödülü aldı. 2004-2005 yıllarında üst üste iki kez Baş kemancı olarak İtalya Pergine Festival orkestrasına davet edildi. 2011 Sezen Aksu Öptüm Remix albümünde aranjörlük yaptı. Birçok albümde aranjör ve yaylı düzenlemelerde yer aldı. Dünyaca ünlü çok önemli solistlere orkestralarında eşlik etti.

Maxim Vengerov, George Benson, Benjamin Clementine, Lang Lang, Sezen Aksu, Sertab Erener, Mor ve Ötesi gibi isimlerle çalıştı. 2013 yılından beri Teoman’ın solo kemancılığı ve vokalistliğini yapmaya devam ediyor. 2016 2017 yılları arası DMC şirketinden söz ve müzikleri kendisine ait olan 3 single yayınladı.

2011 yılında Türkiye’nin ilk enstrümantal Keman müziğini Emre Aşkın ile yaptı. “Violinİstanbul” Kral Tv Müzik ödüllerinde en iyi çıkış yapan enstrümantal şarkı adayı oldu. “Bir Aşk Şarkısı” aralarında Naim Dilmener ve Yavuz Hakan Tok’un da bulunduğu birçok müzik eleştirmeni tarafından 2016-2017’nin En İyi 10 Şarkısı listelerinde gösterildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ertan Saban'ın Atatürk'ü canlandırdığı filmden ilk kareler Yaklaşık 100 yıldır kayıptı: “Bayan Lieser'in Portresi” 32 milyon dolara satıldı Irmak Ayoğlu, “Yüzleşme” şarkısının klibini yayınladı Bozulan organlar Bi'Dünya Şiir yola çıktı