Mem Ararat'ın Mersin'deki konseri valilik tarafından iptal edildi

Kürt sanatçı Mem Ararat, bugün Mersin'de yapılması planlanan konserinin Mersin Valiliği tarafından iptal edildiğini açıkladı. Ararat'ın mayıs ayında Bursa'da gerçekleştireceği konser 'kamu güvenliği' gerekçesiyle iptal edilmişti.

Kürt sanatçı Mem Ararat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Mersin'de gerçekleştirilmesi planlanan konserinin Mersin Valiliği tarafından iptal edildiğini açıkladı.

Ararat, "Mersin'e varmak üzereyken organizasyondan arkadaşlarımız bize ulaştılar ve emniyet yetkililerinin telefon aracılığıyla kendilerine ulaştığını ve konserimizin valilik kararıyla iptal edildiğini söylediler" ifadelerini kullandı.

Konserinin yasaklandığını sosyal medya hesabından duyuran Ararat, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi Eylül ayının 27'sinde Mersin'de bir konserimiz olacaktı. Tüm hazırlıkları tamamlanan konserin biletleri tükenmiş, müzisyenlerin uçak ve otel rezervasyonları yapılmış ve konser için yola çıkılmıştı. Saat 17.00 civarında biz Mersin'e varmak üzereyken organizasyondan arkadaşlarımız bize ulaştılar ve emniyet yetkililerinin telefon aracılığıyla kendilerine ulaştığını ve konserimizin valilik kararıyla iptal edildiğini söylediler. Biz elimize resmi belge ulaşmadan açıklama yapmayı uygun görmedik. Bu gün itibari ile resmi belge de elimize ulaştı. Konserimiz Mersin Valiliği tarafından konsere 1 gün kala iptal edilmiştir maalesef"

Öte yandan Ararat'ın mayıs ayında Bursa'da gerçekleştireceği konser Bursa Valiliği tarafından iptal edilmişti. Valilik tarafından yapılan açıklamada konserin 'kamu güvenliği' gerekçesiyle iptal edildiği öne sürülmüştü.

Geçtiğimiz günlerde ise İlkay Akkaya ve Aleyna Tilki'nin konserleri de iptal edilmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
"Ercan Kesal’dan vazgeçmeden rol yapıyorum" "Ölümlü Dünya 2" filmi Netflix'e geliyor Yaklaşık 100 yıldır kayıptı: “Bayan Lieser'in Portresi” 32 milyon dolara satıldı Oyuncu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti Gültan Kışanak’ın kitabına toplatma kararı