Menemen'de öğretmene dayak protestosu

İzmir'in Menemen İlçesi'nde, öğ

İzmir'in Menemen İlçesi'nde, öğretmen ve idarecilere yönelik dayak olayları, yürüyüşle protesto edildi. 2005-2006 eğitimöğ retim yılının başlamasından bu yana 3 idarecisidövülen Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde, geçen Salı günü öğretmen Ayhan Gider'in 4 öğrenci tarafından ağır yaralanması üzerine,yürüyüş düzenlendi.

Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, SES ile Menemen meslek odaları üyelerinin katıldığı yürüyüş, Menemen Öğretmenler Lokali ile Cumhuriyet Meydanı arasında gerçekleştirildi. Burada grup adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Menemen Baştemsilcisi Turgut Aydın, son yıllarda ülkede giderek artan asayiş sorununun, kaygı verici boyutlara ulaştığı nı bildirdi.

En önemli insan hakkı olan yaşam hakkının korunması nın, devletin birincil görevleri arasında bulunduğunu ifade eden Aydın, öğretmenlere yönelik saldırıların artması nedeniyle can güvenliğinin sağlanması konusunda gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin taleplerinin dikkate alınmadığı nı öne sürdü.

Öğretmen Gider'e yönelik saldırıyı yapanların bir an önce hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını da isteyen Ayhan, ''Öğretmenler okullarına, doktorlar hastaneye, esnaf işine tedirgin gitmektedir. Böyle bir ortamda sağlıklı ve nitelikli hizmet vermek mümkün değildir'' dedi.

Ayhan, sorunun ekonomik, sosyal ve ğitim boyutuyla ele alınarak, kısa ve uzun vadeli programlarla çözmenin gerekli olduğunu kaydetti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hoş geldin kadınım Memurların hastalık izinleri Dekabrist’in karısı Cemaatin ‘eğitim’ merakı Atatürk’ün söylemediği meşhur sözleri