Metin Kemal kardeşlerden Ömer Hayyam rubaisi

Metin - Kemal Kahraman kardeşler, Sümbülteber isimli albümlerinin ilk şarkısı Ey Kör ile 8 Nisan’da dinleyiciyle buluşuyor.

Bir Ömer Hayyam rubaisi olan Ey Dost, Mustafa Yılgör tarafından bestelendi. Ey Kör’ün ilk kez 90’lı yılların sonunda, Mustafa Yılgör’ün kurucuları arasında yer aldığı Grup Buse tarafından seslendirildiğini belirten Metin Kemal kardeşler, o yıllardan itibaren Kahraman kardeşlerin de özellikle dost ortamlarında, bazen de konserlerde severek söyledikleri bir şarkı olarak repertuarlarına girdiğini söylüyor.

Grup Buse’nin elektronik bir düzenleme ile mistik efekt sesler üzerine kurduğu icra Metin – Kemal albümünde, Metin Kahraman’ın yazdığı final bölümüyle beraber daha melodik ve tamamen akustik bir yorumla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Yurt içi ve yurt dışında birçok konser veren Metin – Kemal Kahraman kardeşler, çok sayıda albüm, film müziği ve belgesel projelerinde yer aldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ertan Saban'ın Atatürk'ü canlandırdığı filmden ilk kareler Cannes jürisinde Ebru Ceylan da var Bi'Dünya Şiir yola çıktı Yaklaşık 100 yıldır kayıptı: “Bayan Lieser'in Portresi” 32 milyon dolara satıldı Bozulan organlar