MHP'den açıklama geldi: Bahçeli'nin şarkılı videosundaki gönderme kime yapıldı?

MHP Genel Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yürüyüş yaptığı şarkılı videoyla ilgili açıklama yaptı. Yalçın, şarkı sözlerinin Cumhur İttifakı yerine cumartesi günü kongre yapacak olan İYİ Parti'ye gönderme olduğunu belirtti.

MHP Genel Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhur İttifakı ve AKP'ye gönderme olarak yorumlanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin şarkılı videosuna açıklık getirdi.

Meclis'teki 23 Nisan törenlerine ve resepsiyona sağlık sorunları gerekçesiyle katılmadığı belirtilen Bahçeli'nin yürürken çekilmiş videosu, MHP'nin sosyal medya hesabından Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkısı eşliğinde paylaşılmışmıştı. Bahçeli'nin videoda kime gönderme yaptığı ile ilgili bazı iddialar gündeme gelmişti. Videonun Cumhur İttifakı'na ve AKP'ye bir mesaj olduğu iddia edilmişti.

Gündemdeki konuyla ilgili MHP Genel Başkan Yardımcı Semih Yalçın'dan açıklama geldi. 

Sözcü TV'de katıldığı programda Yalçın'a bu soruyu yönelttiğini belirten gazeteci İsmail Saymaz şarkılı videonun kime gönderme olarak yapıldığını duyurdu. Saymaz, Yalçın'ın bu göndermenin direkt olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İYİ Partililere yapıldığını belirttiğini söyledi. Saymaz'ın aktardığında göre, kurultaya gidecek olan partinin zor günlerden geçtiği belirtilirken Yalçın, "Bahçeli, siyaset kurumunun sürekliliği için bu partinin dağılmasını istemiyor" ifadelerine yer verdi.

Saymaz'ın konuyla ilgili canlı yayında aktardıkları şöyle:

"Bugün Semih Yalçın'ı aradım bu hadise ile ilgili. Sadece Semih Yalçın'la konuştum bir de başka bir MHP'li yetkiliyle. Semih hocaya sordum 'Burada kastedilen kimdir?' dedim. Önce ben Numan Kurtulmuş kastediliyor diye duymuştum bir başka MHP'liden. Numan Kurtulmuş'a mesaj diye bana aktarmışlardı. Sonra Semih Yalçın böyle olmadığını söyledi. Dedi ki 'Bu doğrudan Meral Akşener'e ve bizden giden İYİ Partililere mesaj niteliğinde' dedi. Niçin dedim, 'Kurultay süreçleri var iki gün sonra, dolayısıyla onlara seslenen bir paylaşım' dedi.

"BAHÇELİ, İYİ PARTİ'YLE NEDEN BU KADAR ALAKADAR?"

Bu yani hani şu manada 'E bizden gittiniz başınıza geleni gördünüz mü?' anlamında onlara bir gönderme olduğunu söyledi. Ben de dedim ki yani 'Devlet Bahçeli neden bu kadar alakadar bu işle?' Yanıt olarak, 'Türk demokrasisinin gelişmesi için siyaset kurumunun sürekliliği için bu partinin dağılmasını istemiyor. Bunlar dağılırsa dağılmaya doğru gidiyorlar dağılırlarsa biri AK Parti'ye geçecek zaten. CHP'ye geçişler başladı, bir kısmı bize gelecek, bunun siyasete bir faydasının olmadığına inanıyor' dedi. 'Ama bu iç işlerine müdahale değildir kanaatini paylaşmaktır' diye ekledi.

"BİZİM KAPILARIMIZ KAPALI"

Ve ayrıca şu vurguyu da yaptı. Üç adaydan biri kazanacak. Diğerleri olur da küsüp 'Ben MHP'ye giderim MHP'de bana kapılar açık' diye düşünmesin. Bizim kapılarımız kapalı diyor. Ama diğer taraftan bu klip iyi hazırlanmış bir klip. Bir de unutulmuş bir Ferdi şarkısını popülerleşti güzel de bir şarkı bence. İyi bir tercih fakat dün niye gelmedi mesela.

"BAHÇELİ ZIMBA GİBİ"

Dün hep denildi ki sağlık nedenleriyle gelmedi. Devlet Bahçeli zımba gibi. Hiç öyle sağlık nedeniyle gelmemiş gibi görünmüyor. Benim duyduğum kadarıyla Numan Kurtulmuş'a da kızgın. Numan Kurtulmuş'un ve Kurtulmuş'un da içinde bulunduğu bir ekibin AK Parti'deki bir ekibin MHP ile işbirliğine mesafeli DEM'le görüşme ve temasa daha yakın olduğunu düşünüyorlar. Özellikle şu anayasa yapım sürecinde DEM'in de bu kapsama alınmasından rahatsızlar ve bu nedenle aslında Numan Kurtulmuş'a da bir mesaj verdi 23 Nisan resepsiyonuna gitmeyerek dediler."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
CHP’nin Hatay itirazı reddedilmişti: YSK’nin gerekçesi ortaya çıktı ‘Erdoğan’a hakaret eden AKP’liler’ Selvi’yi kızdırdı Seranın termal suyunu kömür yakarak ısıtmışlar CHP’li Mustafa Bozbey, yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı DEM Partili Bozan: Emniyet Müdürü’nün oğlu her ay belediyeden maaş alıyor