Münih Yabancılar Meclisi eski Başkanı Nükhet Kıvran hayatını kaybetti

2011’de Münih Anakent Belediyesi Göçmenler Meclisi'nde görev ve başkanlık yapan Nükhet Kıvran, üç yıldır savaştığı kanser hastalığına yenik düştü.

Yaşamı boyunca yardım severliği, bütünleştiriciliği, göçmen sorunu ve işçi sınıfı mücadelesinde ön saflarda yer alan Nükhet Kıvran, 2017’de teşhisi konulan kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Göçmenler Meclisi'ndeki çalışmalarıyla özellikle göçmen çocukların eğitimi konusunda önemli adımlar atılmasına ön ayak olan Kıvran’ı sevenleri cenazesinde de yalnız bırakmadı.

Münih Güney mezarlığında gerçekleşen cenazeye, Münih eski Anakent belediye başkanı Christian Ude, Yeşiller Bavyera Milletvekili Gülseren Demirel, SPD’li Milletvekilleri, parti yöneticileri, Münih’li Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda seveni katıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kanlı yasa ve Ruanda Din değiştirme iltica nedeni olabilir İngiltere'nin tepki çeken göçmen planı parlamentodan geçti Almanya'da 1 Mayıs etkinliklerle kutlandı Katalan Komünistler BirGün'e konuştu: İsrail'in Filistin’de yaptığı bir soykırım