Mutant koronavirüs vakalarının tüm vakalar içindeki oranı ne?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada Türkiye’de kaydedilen toplam mutasyona uğramış vaka sayısını açıkladı. Açıklama, mutant virüsün yayılımının giderek arttığına işaret ediyor.

HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada Türkiye’de şimdiye dek mutasyona uğramış 4 tip koronavirüs vakası tespit edildiğini ve bunların toplam sayısının 41 bin 552 olduğunu açıkladı.

Peki, bu mutasyona uğramış koronavirüsle enfekte olan vakaların toplam vakalar içindeki oranı ne kadar?

Sağlık Bakanlığı, şimdiye dek mutasyona uğramış koronavirüs vakalarına ilişkin ayrıntılı bir bilgi paylaşmadı. Sağlık Bakanı Koca, mutasyona uğramış koronavirüs vakalarının Türkiye’de ilk kez tespit edildiğini açıkladığı tarih 1 Ocak 2021’di. Koca’nın ikinci açıklaması ise 3 Şubat’taydı. Bakan, 3 Şubat’a kadar Türkiye’de toplamda 196 mutant virüs vakasının kaydedildiğini açıkladı.

Dünkü açıklama, Şubat ayından bugüne kadar mutant virüslerin yayılımının ciddi biçimde arttığını gösteriyor. Açıklamaya göre 3 Şubat’tan 10 Mart’a kadar geçen 35 günde kaydedilen 320 bin 864 vakanın 41 bin 356’sını mutasyona uğramış koronavirüs vakaları oluşturuyor. Diğer bir ifadeyle 3 Şubat’tan 10 Mart’a kadar tespit edilen toplam vakaların yüzde 12,8’ini mutant virüs vakaları oluşturuyor.

Açıklamadan elde edilen sonuca göre bu 35 günde, günlük ortalama bin 181 mutant virüs vakası tespit edildi.

Ancak, Sağlık Bakanlığı açıkladığı günlük tabloda mutasyona uğramış koronavirüs vakalarını bildirmediği için, bu vakaların günlük vakalar içindeki oranlarını net olarak tespit etmek şu an için mümkün değil.

SALGIN YENİDEN HIZLANIYOR

Koronavirüs salgını konusundaki veri araştırmalarıyla bilinen Prof. Dr. Fatih Tank’ın dün yaptığı açıklamaya göre, dün yapılan testlerin yüzde 10,03’ü pozitif çıktı. Tank, bu test pozitiflik oranının en son 80 günün en yüksek değeri olduğunu bildirdi.

Tank ayrıca, aktif vaka sayısının da yılbaşından bu yana yüzde 68 arttığını, 7 gün ortalamalı vaka sayısının da yükseldiğini belirtti.

Prof. Tank’ın verdiği bilgiler şöyle:

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Geçim sıkıntısı depresyonu artırdı İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” Halkın sağlık hakkı için adayız