NASA'nın hizmet dışı kalan uydusu Dünya'ya düşebilir

NASA'ya ait hizmet dışı kalan bir uydunun Dünya'ya düşebileceği bildirildi. Dünyaya düşme ihtimali 2 bin 467'de 1 olan uydu; 2002'de yörüngeye fırlatılmış, 2018 yılına kadar 100 binin üzerinde Güneş olayını görüntülemişti.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'na (NASA) ait hizmet dışı kalan bir uydunun Dünya'ya düşebileceği bildirildi.

NASA ve ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda, Reuven Ramaty Yüksek Enerji Güneş Spektroskopik Görüntüleyici (Rhessi) uydunun, atmosfere ABD'nin doğu yakası zaman dilimine göre akşam saatlerinde gireceği belirtildi.

Açıklamada, 272 kilogramlık uzay aracının büyük bir kısmının atmosferdeki yolculuğu sırasında yanacağı ancak bazı parçalarının Dünya'ya düşmesinin beklendiği ifade edildi. Dünya'daki herhangi birine zarar gelme riskinin düşük olduğu vurgulanan açıklamada, bu ihtimalin yaklaşık 2 bin 467'de 1 olduğu kaydedildi.

2002'de yörüngeye fırlatılan uydu, iletişim sorunları nedeniyle "emekliye ayrıldığı" 2018'e kadar 100 binin üzerinde Güneş olayını görüntüledi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yazılımın geleceği ne olacak? James Webb Uzay Teleskobu sayesinde iki büyük kara deliğin birleştiği tespit edildi Satürn'ün uydusu Mimas, geniş bir yer altı okyanusuna sahip olabilir Gökbilimciler açıkladı: Güneş, 11 yıl sürecek 25. döngüsüne girdi Dünya'ya 2 bin ışık yılı uzakta: Yıldız kaynaklı 'en büyük' kara delik keşfedildi