ODTÜ Rektörlüğü, yarın yapılacak Onur Yürüyüşü öncesi öğrencileri tehdit etti

11. ODTÜ Onur Yürüyüşü'nün yarın saat 16.00'da yapılması planlanıyor. Yürüyüş öncesi öğrencileri tehdit eden bir mail atan ODTÜ Rektörlüğü, "Yürüyüşe karşı her türlü önlem alınacaktır" dedi.

ODTÜ Rektörlüğü, öğrencilerine gönderdiği mailde yarın kampüste yapılması planlanan 11. Onur Yürüyüşü'nün 'yasaklandığını' ifade etti. Diken'de yer alan habere göre rektörlüğün gönderdiği mailde öğrenciler, “Kampüsümüzde planlanan yürüyüşe karşı her türlü önlem alınacaktır” sözleriyle tehdit edildi.

Öte yandan Onur Yürüyüşü öncesi kampüsün farklı noktalarına LGBTİ+'ları hedef gösteren yazılar ve resimler yapıştırıldı. 

Geçen sene de 10 Haziran'da yapılan Onur Yürüyüşü'nü engellemek için kampüse polis sokulmuş, yürüyüşe biber gazıyla saldıran polisler 38 kişiyi darbederek gözaltına almıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Rejimin harcında faşizm ve zulüm var var Gültan Kışanak Diyarbakır'da: Arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar biz de özgür değiliz Yanlış adresi basıp ceza verdirdiler Öğretmenlere yasaklar geliyor Diyanet’in öğle yemeği listesi ortaya çıktı