Özlem Gürses, AKP’nin davetiyle ilgili konuştu: Bu kez gidemiyorum, bir kez daha davet gelse giderim

Erdoğan’ın konuşma yapacağı “Türkiye Yüzyılı” başlıklı ‘vizyon’ toplantısına çağrılan gazetecilerden olan Özlem Gürses, aylar öncesinden planlanan bir programı olduğu için davete katılamayacağını ancak bir kez daha davet gelmesi durumunda olumlu cevap vereceğini söyledi. “Çünkü gözlerimle görüp size burada ne gördüğümü de bütün açıklığı ve şeffaflığıyla aktarmak istiyorum” diyen Gürses, Basın Kartı'nın İletişim Başkanlığı tarafından iptal edildiğini de hatırlattı.

MEDYA SERVİSİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapacağı “Türkiye Yüzyılı” başlıklı ‘vizyon’ toplantısına çağrılan gazetecilerden olan Özlem Gürses, kendisine gelen davetle ilgili kişisel YouTube kanalından açıklamalarda bulundu.

28 Ekim’de Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenecek toplantıya uzun yıllardır iktidar tarafından etkinliklere çağırılmayan Nevşin Mengü, İsmail Saymaz, Özlem Gürses, Çağlar Cilara, İsmail Küçükkaya, Fatih Portakal, Ertuğrul Özkök, Taha Akyol gibi isimlerin çağırıldığı ve Gürses’in başka bir programı olduğu gerekçesiyle etkinliğe katılamayacağı dün medyaya yansımıştı.

İlk olarak AKP’nin etkinliğinde “cumhuriyet” kelimesinin olmaması nedeniyle yapılan eleştirilerle ilgili konuşan Gürses, “Cumhuriyet kelimesinin olmamasına katılan arkadaşlar, acaba bunun neyi anlatmaya çalıştığını oturup düşünürler mi… Düşünürlerse iyi olur bence. Çünkü dünyada da Türkiye’de de yükselmekte olan bir dalga var. Ben olsam Altılı Masa’nın yerinde, gayet ciddiye alırdım bu olup bitmekte olanı” değerlendirmesini yaptı.

“ÖNEMLİ BİR AÇILIM” YORUMU

Toplantıya kendisinin de davet edildiğini anımsatan Gürses, uzun yıllar AKP etkinliğine çağırılmamasına rağmen bu toplantıya davet edilen gazetecileri kast ederek, “Bu listede olmak benim için şereftir. Bu isimler son derece nitelikli bir gazeteci kümesi buradaki isimlerin tamamı” diye konuştu. Daveti “önemli bir açılım” olarak yorumlayan Gürses, “Helalleşiyorlar mı onu bilmiyorum” ifadesini kullandı.

Kendisinin toplantının yapılacağı gün Gelibolu Belediyesi’nin düzenlediği ve Yaşar Aydın, Barış Pehlivan, Muharrem Erkek ve Ali Mert Taşcıer’in katılacağı “Türkiye’nin 2. Yüzyılında Cumhuriyet” başlıklı panelde moderatör olarak görev yapacağını belirten Gürses, davet için teşekkür ettiğini ancak aylar öncesinden planlanan bu etkinlik nedeniyle AKP’nin toplantısına katılamayacağını söylediğini dile getirdi.

“İLETİŞİM BAŞKANLIĞI BASIN KARTIMI İPTAL ETTİ”

Gürses, bir kez daha davet gelirse buna olumlu cevap vereceğini kaydederek sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Ama bir kez daha davet gelirse gitmek istiyorum. Çünkü gözlerimle görüp size burada ne gördüğümü de bütün açıklığı ve şeffaflığıyla anlatmak istiyorum. Yalnız davet gelince şöyle bir sorun var. Benim artık Basın Kartım yok. 'İletişim Başkanlığı benim Basın Kartımı iptal ettiği için ben o salona nasıl gireceğim?' dedim. Onlar da dediler ki biz girişleri ayarlayacağız.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Implant vidası beyne saplanmadı 33 yaşındaki eski oyuncu Batuhan Berkay Göksu hayatını kaybetti İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” Nihal Candan tahliye edildi Burkina Faso, Amerika'nın Sesi ve BBC Afrika yayınlarını askıya aldı