Özlem Zengin’den AKP'lilere 'İstanbul Sözleşmesi' sitemi: Kimse bu saldırının muhatabı olmak istemiyor

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İstanbul Sözleşmesi hakkında sorulan bir soruya verdiği yanıtta partisinde konunun kamuoyu önünde konuşulmuyor olmasına sitem etti. Zengin, “Benim kastettiğim şey, kamuoyunun önünde bunun söylenmesi. Kamuoyunun önünde söylenmesi önemlidir. Fakat bu niçin olamıyor? Sebebi çok aşikar. Kimse bu saldırının muhatabı olmak istemiyor” diye konuştu.

6284 sayılı yasa ile ilgili söylemleri AKP çevrelerinde rahatsızlık yaratan ve hedef haline getirilerek tehdit mesajları aldığını söyleyen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İstanbul Sözleşmesi hakkında sorulan bir soruda konunun kendi partilileri tarafından kamuoyu önünde konuşulmamasına sitem etti.

Özlem Zengin, gazetecilerin İstanbul Sözleşmesi ile ilgili sorularına şu yanıtı verdi:

"Şunu gözlemliyorum. Siyasette insani konuşmalar çok tuhaflaştı. Mesela ben konuşurken diyorum ki; 'Bu konudan yoruldum. Yalnız bırakılmaktan yoruldum.' Çok insani bir şey. Şimdi bunu söylediğiniz zaman bunlara farklı anlamlar yükleniyor. Bir taraf diyor ki, 'Kendi mahallesini eleştiriyor.' Bir taraf da bir sevinç görüyor. Partimin içerisinde ne kadınlar ne erkekler tarafından aslında yan yana geldiğinizde yalnız değilim. Hepsi bana 'Özlem Hanım yanındayız. Üzülme. Biz bu iş büyümesin diye böyle yapıyoruz.' dediler. Benim kastettiğim şey, kamuoyunun önünde bunun söylenmesi. Kamuoyunun önünde söylenmesi önemlidir. Fakat bu niçin olamıyor? Sebebi çok aşikar. Bu konuya girdiğiniz zaman işte sizi bir kuyuya atıyorlar, müthiş bir saldırı. Kimse bu saldırının muhatabı olmak istemiyor. Bütün mesele bu zaten. Buradan baktığım zaman beni yüzlerce arayan arkadaşım oldu. Meclis’ten hiç tanımadığımız insanlardan binlerce telefon aldık."

 “6284 GÜNAH KEÇİSİ OLACAK ŞEY DEĞİL”

Boşanma davasının kurgusunun değişmesi gerektiğini savunan Zengin, şöyle konuştu:

“Modern hukuk sisteminde boşanmak çok zahmetlidir. Anlaşamıyorsanız boşanma davasının bitmesi 7 yıl sürüyor. Bir kavga 7 yıl sürebilir mi? Hiç anlaşamayan iki insana diyorsunuz ki 'Mallarını paylaş, çocuklar konusunda anlaş.' Boşanma davasının kurgusu değişmelidir. Mesela muhakkak aile ara buluculuğu getirmemiz lazım. Yani hakimler, taraflar anlaşamıyorlarsa 'Hanginiz daha kötüsünüz anlatın' mı?' Tam tersine onları anlaştırıp, uzlaştırıp boşanmayı kolaylaştıracak metot üretmemiz gerekiyor. Çünkü boşanmalarda, taraflardan bir tanesi diyor ki, 'Ben boşanmak istiyorum.' Ya da 'Ben istiyorum, ben de istiyorum ama benim şartlarımla istiyorum.' Bu kavga olduğu müddetçe hangi kanunu yaparsanız yapın, bunu düşüremezsiniz. 6284 sayılı kanun günah keçisi olacak bir şey değil."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Cem Küçük köşeyi döndü Ankara ve birçok ili sağanak vurdu: Caddeler sular altında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Yeni bir ülke için ilk adım meydanlarda TL mevduata uygulanan stopaj oranları değişti