PharmaMar'ın geliştirdiği Covid-19 ilacı hayvanlar üzerinde yüzde 99 başarı sağladı

İspanyol ilaç firması PharmaMar'ın koronavirüse karşı geliştirdiği ilacım hayvanlar üzerindeki denemesinde yüzde 99 başarı elde edildiği bildirildi. İlacın alınan sonuçlardan sonra klinik denemelerde 3. aşamaya geçeceği ve Covid-19'un tedavisi için klinik çalışmalarının genişletilebileceği ifade edildi.

İspanyol ilaç firması PharmaMar'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı geliştirdiği ilacın hayvanlar üzerindeki denemesinde yüzde 99 başarı elde edildiği açıklandı.

Bilim dergisi Science'da yayımlanan makalede, Covid-19 bulaşan hayvanların, söz konusu ilaç verilerek incelendiği belirtildi. Makalede, hayvanların akciğerlerindeki Covid-19 virüslerinde söz konusu ilaç sayesinde yüzde 99'luk azalma olduğu kaydedildi.

Başlangıçta kanser tedavileri için tasarlanan ilacın alınan sonuçlardan sonra klinik denemelerde 3. aşamaya geçeceği ve Covid-19'un tedavisi için klinik çalışmalarının genişletilebileceği ifade edildi.

İlacın, insan hücrelerinde bulunan eEF1A proteinini bloke ederek çalıştığı ve Covid-19'a karşı antiviral etkisinin olduğu bildirildi.

İlaç ile ilgili yayımlanan makalenin ardından PharmaMar'ın Madrid borsasındaki hisseleri yüzde 21 yükseldi.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Diyabetli çocukları ortada bıraktılar Ankara Tabip Odası Sağlık Bakanlığı bürosu olmamalı Bütün umutları oyların bölünmesinde Cizrespor Kulüp Müdürü Cengiz Şeremet hayatını kaybetti: Erdoğan ve Koca'ya 'anjiyo ünitesi' çağrısı yapıldı Alzheimer tedavisine bir adım daha: Koruyucu gen unutturmayacak