Polonyalı aşırı sağcı vekil, Hanuka için yakılan mumları söndürdü

Polonya’da aşırı sağcı milletvekili Grzegorz Braun, Yahudilerin Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan yedi kollu şamdandaki mumları yangın tüpü sıkarak söndürdü.

Polonya parlamentosunda Hanuka Bayramı nedeniyle gerginlik yaşandı. Aşırı sağcı milletvekili Grzegorz Braun, Yahudilerin Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan yedi kollu şamdandaki mumları yangın tüpü sıkarak söndürdü. Braun’un hareketinin ardından parlamento çalışmalarına ara verdi.

Parlamento Başkanı Szymon Holownia, Braun tarafından gerçekleştirilen olayı kınayarak, Polonya parlamentosunda antisemitizme ve yabancı düşmanlığına tolerans gösterilmeyeceğini söyledi.
Polonya’nın yeni Başbakanı Donald Tusk ise, olayı bir "rezalet" olarak nitelendirerek, böyle bir şeyin asla tekrarlanmaması gerektiğini ifade etti.
Braun geçmişte yaptığı açıklamada, Polonya'yı "Yahudi devletine" dönüştürmek için bir komplo olduğunu iddia etmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İspanya ve İngiltere, Cebelitarık sorununda henüz anlaşma sağlayamadı Suikast sebebi Batı karşıtlığı mı? İsrail 224 gündür vuruyor: Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi Anayasa’nın 75. yılında Almanya’da özgürlükler Venezuela, buzullarını kaybeden ilk ülke oldu