RTÜK'ten Akit TV'ye 'Anırkabir' için para cezası

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Anıtkabir görüntülerini 'Anırkabir' ifadeleriyle yayınlayan Akit TV'ye para cezası kesildi.

RTÜK, Akit TV’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin verilen haberin alt bandında görülen “Devletin Zirvesi Anırkabir’de” ifadesi nedeniyle kanala idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Akit TV, 30 Ağustos kutlamaları sırasında devlet erkânının Anıtkabir ziyaretine ilişkin yaptığı canlı yayında, haber KJ'sine "Devletin zirvesi Anırkabir'de" yazmış, gelen tepkiler üzerine de "yazım hatası" açıklaması yapmıştı.

RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı, bu durumun ‘sehven yapılmış bir yanlış’ olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, Akit TV’nin en üst sınırdan ceza alması için şikayette bulunmuştu.

İlhan Taşçı, “Söz konusu yayın Üst Kurul tarafından değerlendirilmeden geçiştirilemez, geçiştirilmemelidir. Aksi halde, Cumhuriyetle hesaplaşması olduğu artık her türlü yayınıyla bilinen yayıncı, daha da cesaretlendirilmiş olacaktır” demişti.

Taşçı, dilekçesinde RTÜK’ün 'toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edilmesini önlemek, toplumda nefret duygularının oluşmasını önlemek' gibi bir misyonu olduğunu kaydetmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
“Murat Kurum kazanacak” diyen burç spekülatörü tüy dikti: “Doğum saati yanlış” Implant vidası beyne saplanmadı 33 yaşındaki eski oyuncu Batuhan Berkay Göksu hayatını kaybetti İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” Nagehan Alçı, Rasim Ozan Kütahyalı ile evliliğinin neden bittiğini açıkladı