Ruhumuza ilaç olacak şarkılar

Işıl ÇALIŞKAN

Bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi sürecinde bizi ayakta tutan yegâne şey müzik. Notaların yansıması sayesinde ruhumuzu besleyebiliyor ve hayata tutunabiliyoruz. Üstelik tamamen mesafesiz, şeffaf... Canlı konserlere hasret kaldığımız doğru.

Elimizde avucumuzda yalnızca sanatçıların üretimleri var.

Gelin ruhumuza ilaç olabilecek son dönemdeki birkaç üretime birlikte göz atalım…


TEOMAN’LA GECENİN SONUNA YOLCULUK

Müzisyen ve söz yazarı Teoman, "Gecenin Sonuna Yolculuk" adlı yeni albümü ile dinleyiciyle buluştu. Sanatçının 11’nci stüdyo albümü yedi şarkıdan oluşuyor. Safa Hendem'in düzenlemelerini yaptığı, Mehmet Cem Ünal'ın kayıtlarını üstlendiği albüme, Depeche Mode ve Nick Cave gibi isimlerle çalışan Kevin Paul de katkı sundu. İşte Teoman’ın anlattığı hikâyelerle yolculuğa çıkmak için bir fırsat. Gözlerinizi kapatın ve kendinizi müziğin ritmine bırakın…


28 YILIN ARDINDAN PLAK TADINDA

Türkçe rock müziğin temsilcilerinden WHISKY, 1993’te yayınladığı ikinci albümü “Ateş Suyu”nu yeniden kaydetti. Grubun “Ateş Suyu 2.0” adıyla dinleyiciyle buluşturduğu albüm, plak formatında yalnızca 500 adet üretildi. Grup, “Binnaz”, “Cadı”, “Cumartesi”, “Yalnız Seninle” gibi sevilen şarkıların bulunduğu albüme yeni bir soluk getirdi. Nostalji esintili modern sunuma hazır olun. İşte rock’n roll’u plak sesinden yaşamak ve yaşatmak için bir fırsat.


ALTERNATİF SESE NEFES OLMANIN ZAMANI

Alternatif sahnenin yeni nesil seslerinden Efza, Avrupa Müzik etiketi ile yayımlanan ‘’Gen’’ isimli single’ı ile iddiasını ortaya koyuyor. Varoluşun hikâyesi olan Gen, içinde tüm insanlığın iyiler ya da kötüler sıfatları altında bölünmesinin, genetik aktarımını sorguluyor. Elektronik seslerin ve canlı enstrümanların bir arada olduğu bu parçada söz-müzik, düzenleme ve mix Efza’ya ait. Müziğin sesini açın. Alternatif bir sese nefes olmak için tam zamanı.


SON FECİ BİSİKLET’TEN UMUDA SESLENİŞ

Son dönemin nevi şahsına münhasır müzik gruplarından Son Feci Bisiklet, yeni şarkısı Bilirim’i müzikseverlerle buluşturdu. İstanbul Pür Recording Studio’da kaydedilen şarkının söz, müzik, mix ve mastering’i Arda Kemirgent imzası taşırken, düzenlemeler grubun kendisine ait. Sounduyla umudu çağıran grup, aşkı dinleyiciye kendi üslubuyla sunuyor. Son Feci Bisiklet’in belirlediği rotada yeni keşiflere hazır olun.


ZAMANIN DERİNLİKLERİNDEN YÜKSELEN SES

Ezginin Günlüğü grubunun kurucularından Hakan Yılmaz, “Zaman” isimli EP’si ile dinleyici karşısında. Bu 4 parça Yılmaz’ın dördüncü albümü “Yol, Aşk, Zaman”ın habercisi niteliğinde. Deniz Bayrak ve Evren Arkman ile birlikte ürettikleri ve folk-pop türünde 10 şarkıdan oluşacak bu albümde sözler ve 8 şarkının bestesi sanatçıya ait. Sanatçı albümün son durağı ise “Aşk” olacak. Zamanın derinliklerindeki notalardan yükselen Yılmaz’ın sesine kulak verin.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Baby Reindeer'ın 'gerçek Martha'sı Netflix'e dava açacak Ertan Saban'ın Atatürk'ü canlandırdığı filmden ilk kareler Oyuncu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti Cannes jürisinde Ebru Ceylan da var Sabahattin Ali kimdir: Hayatı, kişiliği, görüşleri ve eserleri