Sandığa gideceğiz ve bunları yolcu edeceğiz

TBMM’de seçmenlerine seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP’nin “gidici” olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Az kaldı kurtulacağız, beraber sandığa gideceğiz ve bunları yolcu edeceğiz” dedi.

BirGün ANKARA

Toplumsal hayatta, yargıda ve ekonomide yaşanan kötü gidişatın tek sorumlusunun AKP olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşın bütçesinin tefecilere teslim edildiğini, günlük 74 milyon dolarlık faiz ödemesinin de bunun bir kanıtı olduğunu ifade ederek, “Her saat başı ödenen faiz 3 milyon 111 bin 689 dolar faiz ödeniyor. Kim ödüyor bu faizleri? Saray mı? Zinhar. Bu ülkenin fakiri fukarası ödüyor. Saray şürekası beş kuruş faiz ödemiyor. Ama 83 milyonu Londra'daki bir avuç tefeciye teslime ettiler. Az kaldı kurtulacağız, beraber sandığa gideceğiz ve bunları yolcu edeceğiz" dedi.

Partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Kılıçdaroğlu, bürokratlara yaptığı çağrıya tepkileri de gündeme getirdi. “Kanunsuz emirleri uygulamayın” çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, “Yasal ölçüler içinde çalışan hiç kimseyi tehdit etmek benim haddim değildir. Kim devletine ve milletine hizmet ediyorsa benim başımın üstünde yeri vardır. Ama mafyatik ilişkiler içine girenler, ‘Tehdit mi ediyorsun’ diyorlarsa. Evet onları tehdit ediyorum. Kimsenin kul hakkını yedirmeyeceğim" diye konuştu.

***

AKP’nin son bütçesi

CHP, TBMM’de halka açık grup toplantısından hemen önce kapalı grup toplantısı gerçekleştirdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine yeni bütçe değerlendirmesi yaptığı toplantıda, “Bu bütçe, AKP’nin hazırladığı son bütçe” dediği öğrenildi. TBMM’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu, grup yönetimi ve milletvekillerinin katıldığı CHP Kapalı Grup Toplantısı’nda, 2022 Yılı Bütçe Teklifi gündeme geldi. Milletvekillerinden her zamankinden daha “sert” muhalefet yapmalarını isteyen Kılıçdaroğlu’nun, “Önceki yıllara göre daha baskın olun. Sözünüzü sakınmayın. Elinizden gelen her şeyi yapın. Bu, AKP’nin son bütçesi ve rahatça bu teklifi TBMM’den geçirmelerine engel olun, ayrıca halka bu bütçenin Saray ve yandaşlarının bütçesi olduğunu da anlatın” değerlendirmelerini yaptığı ifade edildi.

***

Barışın değil savaşın bütçesi

Saray’ın 2022 Bütçe Teklifi’nin halkın yararına hazırlanmış bir teklif olmadığını ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Sancar, “Savaş bütçesini yırtıp atacağız, barışın bütçesini getireceğiz” dedi. HDP’nin haftalık TBMM Grup Toplantısı’nda bu hafta Eş Genel Başkan Mithat Sancar konuştu. Başta 2022 Yılı Bütçe Teklifi ve iktidarın savaş yanlısı politikaları olmak üzere çok sayıda konuda değerlendirmelerde bulunan Sancar, savaşa karşı barışı tesis etmek için mücadele edeceklerini söyledi.

İktidarın savaş politikasının nedeninin “Kürt düşmanlığı” olduğunu ifade eden Sancar, grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu iktidara karşı samimi, gerçek, demokratik mücadele, savaş politikalarına karşı çıkmaktan geçer. Savaş politikalarına karşı en güçlü birlikteliği oluşturacağız. Bütün Kürt yapıları bir araya gelip savaş karşıtı bir ittifak oluştursunlar. Savaş karşıtı mücadele, birlik oluştursunlar. Halklar arasında betondan duvar ören bu iktidara karşı, savaşa yönelik bir irade duvarı kurmak zorundayız. Bütçe önümüze geliyor. Biz halkın bütçesini oluşturmak için halka soruyoruz, onlara danışıyoruz, dertlerini dinliyoruz. Alternatif bütçemizi de halkın bütçesi olarak bu çalışmalarla oluşturacağız. Bu iktidarın bütçesi sömürü, talan, savaş bütçesidir. Bu savaş bütçesini yırtıp atacağız, barışın bütçesini getireceğiz. Halkın ekmeğine gözünü koyanlara dur diyeceğiz.”

***

Bahçeli’ye göre kriz yok

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, ekonomide ve siyasette yaşanan kötü gidişat ve krize karşı, “Ortada bir kriz yoktur. Eğer gerekirse hesap vermemiz gerekirse seve seve veririz” dedi

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak İktidar ‘yeni anayasa’ turuna başladı: Özel’den “Önce Anayasa’ya uyun” mesajı Koray Aydın: Kazanmayayım diye organize bir el çalıştı Özgür Özel'den tasarruf genelgesi çıkışı: "İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"